1 av 6
- Foto: ANDERS WIKLUND / SCANPIX
2 av 6
- Foto: ANDERS WIKLUND / SCANPIX
3 av 6
- Foto: ANDERS WIKLUND / SCANPIX
4 av 6
- Foto: ANDERS WIKLUND / SCANPIX
5 av 6
- Foto: ANDERS WIKLUND / SCANPIX
6 av 6
- Foto: ANDERS WIKLUND / SCANPIX

Eric Saade: "Jag är som tagen från MTV"

Flickfavoriten Eric Saade är återigen redo för Melodifestivalen - denna gång med en show som han själv beskriver som "ett jävla party".


Fakta

Namn: Eric Saade

Född: 29 oktober 1990

Familj: Mamma, pappa, och en massa syskon.

Bor: Stockholm

Aktuell: Med bidraget "Popular" i Melodifetsivalen 2011

Efter fjolårets stora genombrott med bronslåten "Manboy" är Eric Saade nu tillbaka i Melodifestivalen. Med åretsbidrag "Popular", även detta signerat låtskrivaren Fredrik Kempe, är Eric redan nu favorittippad till segern. 

– Att det gick så bra förra året känns inte som en särskilt hård press. Jag är oerhört nervös, men inte över att det ska gå sämre än i fjol. Tävlingen är inte särskilt avgörande för mig, för jag kommer att släppa en platta och åka ut på turné hur det än går, förklarar Eric för Nyheter24.

– Jag är mest nervös inför att svika mig själv, och gå av scenen på lördag och känna att jag inte är nöjd. Det är det värsta jag vet. Är jag själv nöjd så är det bara upp till svenska folket sedan, fortsätter han.

Det stora favoritskapet är dock inget han lägger större vikt vid.

– Det är jättesmickrande, men irrelevant. De har ju inte ens hört låten eller sett min show. Om morsan röstar eller inte bryr jag mig inte så mycket om.


"Jag har mognat"

Den nya låten "Popular" är ett lite tyngre och mognare sound är fjolårets "Manboy" - ett faktum som Eric förklarar genom hans personliga utveckling.

– Det blir en ny Eric på scenen i år. Jag har blivit ett år äldre, och har utvecklats massor med både sången och dansen, vilket bidrar till att jag även kan vidareutveckla musiken som jag skriver. Det är mognare sound, och alla säger att det inte är så barnvänligt som "Manboy".

– Även om "Manboy" tilltalade en bred målgrupp, så tror jag att "Popular" tilltalar ännu fler. Och framförallt så har vi gått upp i åldern på de som röstar. Jag blir äldre, och jag hoppas att fansen följer med.

När Eric under fredagskvällen uppträdde inför genrepspubliken var stödet enormt.

– Responsen från publiken var så underbart skön, och jag blev nästan kär i dem alla. Det var som att de fick så galet mycket energi av mig. Jag vill att publiken ska känna att mitt nummer är ett jävla party eller att de tänker att det är som taget från MTV, säger han till Nyheter24.


Eric Saade med fjolårets stora hit "Manboy":

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!