Fredag 16 Apr
Stockholm

Så ska Sara Varga hjälpa misshandlade kvinnor

1 av 4
2 av 4
3 av 4
4 av 4

Sara Varga ställer under lördagskvällen upp i Melodifestivalen, med en låt som handlar om kvinnomisshandel. Redan nu har flera tjejer hört av sig och berättat om stödet som låten har gett.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Fakta

Namn: Sara Varga

Ålder: 27 år

Bor: Söder, Stockholm

Aktuell: Som artist i Melodifestivalen i Linköping med bidraget "Spring för livet"

Under lördagens tredje delfinal i Melodifestivalen 2011 ställer Sara Varga - känd som musiker, författare och DJ - upp i tävlingen för första gången.

Med bidraget "Spring för livet" vänder hon sig till alla de kvinnor som levt i en relation med en misshandlande man - ett ämne som väcker starka känslor hos många. Inte minst hos artisten och låtskrivaren själv.

– Det känns verkligen svårt att gå upp på scenen och göra en så känslosam låt, men samtidigt väldigt viktigt. Vad som känns allra jobbigast är att man hela tiden måste gå in i rätt sinnesstämning, och kunna uttrycka den känslan till publiken, säger Sara till Nyheter24.

– För att göra det måste man gå in i sig själv och fundera på vad man vill visa med låten. Tänka på textens innebörd och fokusera på rätt saker, fortsätter hon.

Vad är tanken bakom låten?

– Jag tar upp ett väldigt, väldigt viktigt ämne som man inte har tagit upp i festivalsammanhang tidigare. Jag hoppas att det kan hjälpa tjejer som har det svårt.

– Folk har redan hört av sig och berättat att de har blivit väldigt berörda och lättade över att jag vågar sjunga om det här, berättar Sara för Nyheter24.

Självklart är publikens stöd en grundläggande förutsättning för att det ska gå bra, men för Sara är det en annan person som är viktigast.

– Så länge som jag är nöjd över mig själv, och min pojkvän är stolt över vad jag har gjort, så mår jag bra.

Kommentera
Kopiera länk
Dela