1 av 4
- Foto: STEFAN JERREVÅNG / SCANPIX
2 av 4
- Foto: STEFAN JERREVÅNG / SCANPIX
3 av 4
- Foto: STEFAN JERREVÅNG / SCANPIX
4 av 4
- Foto: STEFAN JERREVÅNG / SCANPIX

Saade om årets bidrag: "Mycket bättre än Manboy"

När Eric Saade kvalificerade sig som en av finalisterna i årets Melodifestival tog han tillfället i akt att ge en liten känga till sin fjolårssuccé "Manboy".


Fakta

Namn: Eric Saade

Född: 29 oktober 1990

Familj: Mamma, pappa, och en massa syskon.

Bor: Stockholm

Aktuell: Med bidraget "Popular" i Melodifetsivalen 2011

Eric Saade gick direkt från deltävlingen i Linköping till final i årets Melodifestival, med bidraget "Popular".

Trots att han under lördagskvällen kammade ihop flest tittarröster, så var han fortfarande inte helt nöjd med sitt framträdande.

– Allt kändes inte helt super den här kvällen, utan jag var kanske 90 procent nöjd när jag gick av scenen. Så i Globen har jag ytterligare 10 procent att ge, förklarar Eric för Nyheter24.

När Eric ska jämföra årets tävling med fjolårets stora succé genom bidraget "Manboy" tvekar han inte länge på vad som  kändes bäst.

– Det här året toppar fjolårets bedrift alla gånger. Låten är mycket bättre, numret är väldigt mycket coolare och publiken var den mest fantastiska någonsin, säger han till Nyheter24.

– Jag ville inte ens gå av scenen när jag var klar, utan stod bara och viftade av glädje. Den kärleken som publiken ger får det att brinna i mina ögon, och det går rakt in i kameran.

Efter två år i Melodifestivalen är Eric hetare än någonsin, och att hans popularitet ständigt ökar hoppas han är en trend som håller i sig.

- Jag fyllde nyss 20 år och har precis börjat min bana som artist, så jag ska inte vara på topp nu. Helst av allt så hade jag velat pika med karriären någon gång när jag är 27-28 år. Fram tills dess så ska jag jobba mig upp, bli en bättre låtskrivare och släppa en massa bra skivor, säger Eric till Nyheter24.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!