1 av 3
- Foto: STEFAN JERREVÅNG / SCANPIX
2 av 3
- Foto: STEFAN JERREVÅNG / SCANPIX
3 av 3
- Foto: ANDERS WIKLUND / SCANPIX

Sebastian: "Min mediala topp är över"

Från att, senast han ställde upp i Melodifestivalen, ha vunnit folkets röster och gått direkt till final, åkte Sebastian ur årets tävling med en snöplig femteplacering.


När Sebastian senast ställde upp i Melodifestivalen, år 2007, så var han en relativt nykläckt silvermedaljör i Idol 2005, hade sålt guld med sitt självbetitlade album och vunnit en Rockbjörn som "Årets nykomling". Då gick han direkt till finalen i Globen från festivalens deltävling i Örnsköldsvik, med bidraget "When the night comes falling".

I årets schlagertävling gick det desto sämre för ex-idolen, som nu slutade på en snöplig femteplats - bakom bland annat fjolårssuccén Eric Saade och de från Dansbandskampen kända The Playtones.

–Jag är trots allt nöjd med mitt framträdande och väldigt stolt över min låt, och att sedan resultatet inte blev bättre ligger ju helt i folkets händer, säger han till Nyheter24.

Varför resultaten över åren varit så skiftande tror Sebastian beror på en enkel anledning gällande uppmärksamhet och popularitet.

– Jag var på min mediala pik när jag senast ställde upp, och sådant spelar ju givetvis in en massa. Nu har det varit väldigt tyst om mig under en period.

Vad händer nu?

– Min singel släpps direkt, och sedan ska jag fortsätta att jobba med mitt kommande album. Kanske kommer jag tillbaka till Melodifestivalen någon gång, men det beror på en massa omständigheter, förklarar Sebastian för Nyheter24.
 

Sebastian med årets bidrag "No one else could":

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Förlustaffären: Nu har lyxvillan från SVT:s “Husdrömmar” sålts

1 timme sedan

Aboriginer får tillbaka spjut – efter 250 år

2 timmar sedan
Fyra aboriginska spjut som togs från Australien till England av den brittiske upptäcktsresanden James Cook och hans besättning 1770 har återlämnats till Australiens urbefolkning.

Brosnan i huvudrollen när boksuccé blir film

idag 19:20
Han fick sitt genombrott som detektiven Remington Steele i tv på 1980-talet. Nu ska Pierce Brosnan spela brottsutredare igen. Den irländske skådespelaren får huvudrollen när boksuccén "Torsdagsmordklubben" filmatiseras.

Nya skräckbilder på Johanna Toftbys ansikte – vill varna andra

idag 16:30
Johanna Toftby Fors, 50, väljer nu att visa upp bilder på sitt ansikte som skiftar i både blått, grönt och gult.

"Songs of conquest" får släppdatum

idag 15:24
Göteborgsbaserade Lavapotion är snart klara med sin debuttitel, det turordningsbaserade strategispelet "Songs of conquest", som man filat på sedan 2017.

Trädgårdstider anmälda: "Victoria Skoglund måste stoppas"

idag 14:55
För andra gången på kort tid så har SVT-programmet Trädgårdstider nu anmälts till Granskningsnämnden. Den här gången är det Victoria Skoglunds medverkan som ifrågasätts. "Programmet med Victoria och Jenny Strömstedt bör stoppas", står det att läsa i anmälan. – Nu har det gått för långt, inte här också, säger anmälaren till Nyheter24.