Söndag 18 Apr
Stockholm

Sara Varga: "Det var jättejobbigt att stå på scenen"

1 av 6
2 av 6
3 av 6
4 av 6
5 av 6
6 av 6

Lördagens stora skräll i Melodifestivalen blev debutanten Sara Varga, som med låten "Spring för livet" sjöng om kvinnomisshandel - ett budskap som har varit tungt att framföra.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Fakta

Namn: Sara Varga

Ålder: 27 år

Bor: Söder, Stockholm

Aktuell: Som artist i Melodifestivalen i Linköping med bidraget "Spring för livet"

Sara Varga kan för många vara ett relativt okänt ansikte, trots att hon tidigare har jobbat som både dj och författare.

Så må det ha varit - fram tills igår. Då gjorde hon nämligen en bejublad debut i Melodifestivalens tredje deltävling i Linköping, med sitt bidrag "Spring för livet". I låten vänder hon sig till kvinnor som lever i förhållanden med en misshandlande män.

Sara Varga lyckades under lördagskvällen fånga svenska folkets röster, och knipa en åtråvärd biljett till Andra chansen, före etablerade artister som Linda Sundblad, Sara Lumholdt och Sebastian.

När hennes namn ropades upp, och hon meddelades ha gått vidare, då blev Sara tillsynes mycket förvånad.

– Jag hörde inte vems namn de sa, så jag var tvungen att fråga Sebastian vad det var som egentligen hände. Det var verkligen ingenting jag hade förväntat mig, så jag blev rätt chockad, förklarar hon för Nyheter24.

Att äntra scenen med en så känslosam låt som "Spring för livet" - med textrader som ”Spring för livet om det är dig kärt, att slå tillbaka det är det aldrig värt” - har inte varit helt enkelt.

– För första gången under hela veckan så var det riktigt roligt att gå upp på scenen. Tidigare har jag varit så himla nervös och osäker, vilket gjorde det oerhört jobbigt att vara där.

– Men när jag gick upp den sista gången så var det viktigaste att bara få fram texten. Jag tror att allvaret tilltalade många i den här yran av schlagerlåtar, och min låt behövs för de som har det jobbigt, förklarar Sara för Nyheter24.

Kommentera
Kopiera länk
Dela