Daniel Paris Afshinnejad.
1 av 9
Daniel Paris Afshinnejad. - Foto: Nyheter24
2 av 9
- Foto: Thorleif Robertsson
3 av 9
- Foto: YVONNE ÅSELL / SVD / SCANPIX
4 av 9
- Foto: All Over Press
5 av 9
- Foto: ANDERS WIKLUND / SCANPIX
6 av 9
- Foto: STEFAN JERREVÅNG / SCANPIX
7 av 9
- Foto: ANDERS WIKLUND / SCANPIX
8 av 9
- Foto: STEFAN JERREVÅNG / SCANPIX
9 av 9

"Han rockar runt med hela schlagern"

Nyheter24:s kunniga schlagerpanel har återigen bedömt, hyllat och sågat artisterna och underhållningen i veckans deltävling av Melodifetsivalen.


Panelen

Fredrick Federley

Ålder: 32 år

Bor: Stockholm

Aktuell: Som riksdagsledamot för Centerpartiet
 

Bert Karlsson

Ålder: 65 år

Bor: Skara

Aktuell: Som skivbolagsboss, juryess och bloggare på Nyheter24.se/blogg/bertkarlsson


Daniel Paris

Ålder: 22 år

Bor: Stockholm

Aktuell: Vinnare av teveserien "Ung och bortskämd", bloggare på www.finest.se/danielparis


Caroline Jönsson

Ålder: 35 år

Bor: Stockholm

Aktuell: Som sångerska och bloggerska på Nyheter24.se/blogg/caroline-jonsson

När Melodifestivalen 2011 under lördagen ägde rum i Cloetta Center i Linköping skickade svenska folket vidare Eric Saade och The Playtones till final, medan Shirley's Angels och Sara Varga gick till Andra chansen.

Vad Nyheter24:s schlagerpanel - bestående av Caroline Jönsson, Bert Karlsson, Daniel Paris och Fredrick Federley - tycker om lördagens resultat, Lena PH:s mellanakt och Eric Saades promenadseger ser du nedan.
 

Hur var deltävlingen i Linköping?

Caroline Jönsson: Den bästa hittills, även rent innehållsmässigt. Lena PH:s akt satt som en känga. Jag var på plats i arenan denna veckan, och blev uppfylld av härliga minnen från min tid i huskören.

Bert Karlsson: Det var som förväntat, men inte mycket mer.

Daniel Paris: Superbra, jag gillade verkligen detta startfält - det var grymt! Jag stod och dansade för mig själv framför teven.

Fredrick Federley: Bra! Det bjöds på flera bra låtar och väldigt bra framföranden.

 

Var det verkligen årets starkaste startfält som utlovat?

Caroline: Det var det mest svårtippade startfältet hittills i tävlingen, förutom Eric Saade då. Heja vår hemstad Helsingborg!

Bert: Nej, det tycker jag verkligen inte. Det är nästan ingen skillnad mellan artisterna, och Eric Saade som har blivit så uppmärksammad var ju inget speciellt.

Daniel: Absolut, utan tvekan. Det var massa hits på en och samma gång.

Fredrick: Ja, so far tycker jag verkligen det.

 

Vem var bäst?

Caroline: Något partisk tycker jag att mina vänner Shirley's Angels var bäst. Female power! Roligt att Shirley fick visa en ny sida. Sedan berörde Sara Vargas låt mig väldigt mycket.

Bert Karlsson: The Playtones låt tror jag starkt på. Det är kul att även "bonnmusik" funkar i Melodifestivalen, vilket gällde även för Brolle förra veckan.

Daniel:  Sara Varga hade kanske inte det "starkaste" bidraget, men jag beundrar verkligen hennes styrka. Annars är det klart att Eric Saade också var riktigt bra, och den musiken tilltalar mig mest.Innerst inne är jag nog en 12-årig tjej.

Fredrick: Eric Saade. Han kommer en gång om året och rockar runt schlagern. Tycker dock det var synd att Sebastian Karlsson inte gick bättre. Det var en otroligt bra låt, och han var hetare än någonsin.

 

Vad var mindre bra?

Caroline: Jag tycker det är tråkigt att det på vissa låtar ligger mycket förinspelad sång. Så var det inte när jag var med.

Bert: Att festivalen har blivit mellanmjölksunderhållning. Hela inramningen av programmet, tillsammans med att alla låtarna är alldeles jämna, skapar en väldigt stor press på scenshowerna. Är showen stark så kan man vinna även med en dålig låt.

Daniel: Alla var riktigt bra, men Simon Forsberg alltså. Jag trodde att vi lärde oss en värdefull läxa i och med Anna Bergendahl - att ballader inte är schlager.

Fredrick: Egentligen ingeting. Den här veckan var faktiskt alla riktigt bra.

 

Vad var kvällens snackis?

Caroline: Nu börjar tävlingen i Andra chansen ta form. Det verkar bli tjejernas kväll, liksom finalen blir killarnas kamp.

Bert: Att SVT ständigt ändrar sitt regelverk. Den här veckan fick Lena PH plötsligt spela sin senaste singel "Idiot", vilket ingen annan artist har varit i närheten av att få göra. Christer Sjögren fick inte ens sjuga hela "Djingis Khan" förra veckan, och det är ändå en 20 år gammal låt.

Daniel: Eric Saades jordskredsseger såklart. En aning väntad, men fortfarande en big deal.

Fredrick: Kanske alla blå scenkläder?

/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!