1 av 3
- Foto: PONTUS LUNDAHL / SCANPIX
2 av 3
- Foto: PONTUS LUNDAHL / SCANPIX
3 av 3
- Foto: PONTUS LUNDAHL / SCANPIX

Melody Club: "Vi förstör alltid saker på scenen"

Gruppen Melody Club ställer på lördag upp i Melodifestivalen, och har redan hunnit skapa uppståndelse och ta sönder scenen - en företeelse de verkar ha rutin av.


Melody Club

Namn: Erik Stenemo (gitarr), Kristofer Östergren (sångare), Jon Axelsson (synth) och Nicklas Stenemo (bas).

Bidragets titel: The Hunter

Upphovsmän: Kristofer Östergren, Erik Stenemo, Jon Axelsson, Nicklas Stenemo

När Melody Club presenterades som en av de aktuella artisterna i Melodifestivalen 2011, så var det många som lyfte på ögonbrynen.

På lördag äntrar de scenen i den fjärde deltävlingen i Malmö, och anledningen till att gruppen ställer upp i årets festival är bland annat den utmaning som tävlingen innebär.

– Vi fick förfrågan av Christer Björkman i somras, och eftersom vi har gjort så mycket media och turnéer så vi kände vi att vi vågade hoppa på även det här. Vi hade en jävligt bra låt som var klar och som kändes helt klockren. Dessutom så blir det en helt ny utmaning för oss, berättar gruppen för Nyheter24.

Momentet med att tävla i musik känns däremot inte lika enkel och självklar.

– Det är klart att det är lite risky, eftersom det handlar om smak. Självklart är det lättare att tävla i sport, där det handlar om vem som springer fortast. Men det finns vinnare och förlorare i alla sammanhang, så det är bara att köra på och hoppas på det bästa.

Passar Melodifestivalen verkligen er image?

– Det passar perfekt, främst med tanke på att vi har fått göra precis vad vi vill på scenen. Vi har tagit över den och skapat ett nummer helt enligt vår image.

– Produktionen har sagt till oss att "the sky is the limit", och de får säga stopp när det inte funkar längre. Men det sa de aldrig, så vi körde på. Det vi gör här är exakt vad vi skulle kunna göra överallt annars också. Vi har bara lånat scenen i tre minuter, säger Melody Club till Nyheter24.


"Vi har lämnat allt drama bakom oss"

I Melody Clubs spektakulära scenshow så ingår ett nu så kallat "dödshopp", vilket innebär ett höghöjdshopp av bandets sångare Kristofer Östergren.

Under torsdagens repetitioner orsakade Kristofer en rejäl spricka i scenen, då han landade hårt med sina klackskor på dess glasgolv. Nu visar det sig dessutom att det inte är första gången som gruppen är farten med att förstöra scenografi.

– Det går alltid sönder saker när vi står på scenen. Om man hänger i en bjälke i taket så rasar den givetvis. Man blir ju så våldsamt skön på scenen, och man tänker inte så mycket.

– I och för sig så hade man kunnat förstå att om man hoppar från två och en halv meter ner på ett glasgolv med klackskor, så går golvet sönder. Men äsch, det är ju inte vårt golv. Det är så vi brukar se det.

Inför bandets medverkan i Melodifestivalen var det turbulenta tider. Först valde gruppens trummis Andy A Miltvedt att lämna Melody Club, då han menade att Melodifestivalen inte var ett passande forum.

Sedan väntade nästa kalldusch, när den då inhoppande bandmedlemen Richard Ankers anklagades för misshandel och även han lämnade gruppen.

Idag verkat de kvarvarande medlemmarna dock oberörda av det inträffade.

– Just för tillfället så påverkar det inte oss alls, och det som har hänt ligger verkligen helt bakom oss. Allt det där dramat har vi lämnat helt utanför schlagerbubblan, förklarar de för Nyheter24.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!