Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Linda Pritchard: "Det är extremt intimt och privat"

- 25/02/2011, 13:42 -
1 av 2

PONTUS LUNDAHL/SCANPIX

2 av 2

PONTUS LUNDAHL/SCANPIX

Med bidraget Alive blottar Linda Pritchard en väldigt personlig sida i årets Melodifestival.

"One heart asking, give me love" är ett utdrag ur bidraget Alive, som artisten Linda Pritchard ställer upp med i Melodifestivalen i Malmö på lördag.

Med låten, som delvis har ett tungt budskap, vill hon beskriva behovet av att ha nära relationer.

– Den handlar om att vi människor tillslut bara vill känna oss uppskattade, älskade och ha vänner - om det så än ska vara av en katt. Man vill känna sig behövd och omtyckt. Människor kommer absolut att känna igen sig i den, säger Linda till Nyheter24.

Att bidraget är specialskrivet till Linda av Fredrik Kempe och Lindas pojkvän Oscar Görres är ett faktum som gör det svårare än vanligt att äntra scenen.

– Eftersom låten är gjord speciellt till mig så känns det här oerhört personligt. Det blir extremt intimt och privat.

Trots att Linda är en van schlagerartist från fjolårets medverkan genom bidraget "Hot hot hot", så gör sig festivalnerverna påminda.

– Den här veckan är jag mycket mer nervös än jag var förra gången jag ställde upp - mycket på grund av den personliga kopplingen till låten. Allt känns oerhört pirrigt och väldigt nervöst, förklarar hon för Nyheter24.
 

Linda Pritchard i Melodifestivalen 2010: