Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Love Generation: "Man blir lätt sedd som en bitch"

- 26/02/2011, 14:11 -
1 av 3

Pelle T Nilsson/Nyheter24.

2 av 3

Pelle T Nilsson/Nyheter24

3 av 3

Pelle T Nilsson/Nyheter24

Tjejgruppen Love Generation är demonproducenten RedOnes senaste nyförvärv, och under lördagen tar de steget ut på Melodifestivalen scen. Vägen dit har dock inte varit spikrak.

Love Generation är tjejgruppen som förra året castades ihop av bland annat Idoljuryns forne ordförande Peter Swartling och demonproducenten RedOne, som ligger bakom flera av hitmakerskan Lady Gagas succéer.

På lördag äntrar de fyra tjejerna Melodifestivalens scen med bidraget "Dance Alone", som även det är skrivet av RedOne.

– Melodifestivalen har alltid verkat vara en otroligt häftig och rolig cirkus, och det är trots allt Sveriges största fönster som artist. Det har länge haft en stämpel av att vara töntigt, men för ett par år sedan så förändrades det. - i samband med att Christer Björkman tog över. Så nu är vi verkligen redo, förklarar bandet för Nyheter24.

– Eftersom tävlingen blir musikaliskt bredare för varje år, så det är klart att det alltid finns något som inte passar alla i smaken. I år har vi ju allt från Babsan till Melody Club, så det vore konstigt om samtliga tittare tyckte att allt var bra. Dessutom så är det lite av grejen med Melodifestivalen, att folk ska kritisera och tycka till. Det ska vara lite drama.


"Vi är inte Lady Gaga"

Arbetet med hitproducenten RedOne har varit en process som gruppen verkligen har uppskattat.

– Han är jätteprofessionell och bryr sig verkligen om att resultatet ska bli bra. Samtidigt som han vet hur han vill ha det, så försöker han inte tvinga någon till att göra allt enligt hans ramar. Han ser snarare till att ta fram det bästa hos alla individer, och formar det sedan efter sin egen vision. Trots att han har nått sådan framgång så är han fortfarande en väldigt varm, glad och ödmjuk person som är härlig att umgås med.

Den som hoppas på att få se fyra Lady Gaga-avbilder bör däremot tänka om inför lördagens tävling.

– RedOne hade ju inte varit världens bästa producent om han gjorde allt likadant, även man alltid hör hans stil i produktionerna. Han har ett fantastiskt sätt att omvandla sin egen musikalitet till något unikt för varje artist, så man bör nog inte förvänta sig att vi är fyra nya småsystrar till Gaga, för vi är något helt annat.

När ni sattes ihop som grupp så var ni fem tjejer, men sedan valde en av medlemmarna att hoppa av. Vad hände?

– Vi castades ihop, och att vara en grupp är svårt. Vi ville åt olika håll kreativt och karriärmässigt. Det blev aldrig ett jättedramatiskt avslut, men det som förmodligen var den bästa lösningen för alla parter.


"Killarna har det lättare"

Alldeles nyligen visade det sig att Love Generations festivalbidrag hade läckt ut på den amerikanska sajten Amazon, och det blev stor uppståndelse och många diskussioner om huruvida gruppen borde diskvalificeras från tävlingen eller inte.

– Det var en dramatisk period, och man hade ständigt i bakhuvudet hur mycket själ och jobb vi hade lagt ner på allt det här. Det kändes som att man blev rädd för sitt liv innan det löste sig, och då bara visade sig vara ett distributionsfel.

– Vi hann till och med tänka igenom vad vi skulle göra om vi blev diskade, så vi hade en back up-plan. En annan låt hade vi däremot inte hunnit, för det var ju en och en halv vecka kvar tills tävlingen. Det hade varit omöjligt.

I finalen är för tillfället fem av sex artister killar. Vad beror det på?

– Killarna har det lättare i den här tävlingen. Det är fler tjejer som tittar på festivalen, och de röstar ofta på killarna som är flickfavoriter. Danny och Eric Saade är väldigt populära, och särskilt den yngre målgruppen röstar på de coola killarna.

– Det är lättare för killar att vara sådär coola och tuffa, för då blir de just bara coola och tuffa. Som tjej blir man lätt sedd som en bitch. Men det ska däremot sägas att de som har kommit till final har haft oerhört snygga och bra bidrag, förklarar tjejerna för Nyheter24.