Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

SKRÄLLEN: Linda Bengtzing och Nicke Borg till final

- 26/02/2011, 22:31 -
1 av 3

PONTUS LUNDAHL / SCANPIX

2 av 3

PONTUS LUNDAHL / SCANPIX

3 av 3

PONTUS LUNDAHL / SCANPIX

I den sista delfinalen av Melodifestivalen 2011 i Malmö blev det full pott för högoddsarna Linda Bengtzing och Nicke Borg. – Bonnigt är inte så dåligt trots allt, säger Linda till Nyheter24 efter sändningen.

Med bidraget "E det fel på mej" fick Linda Bengtzing under lördagen flest röster av svenska folket. Tillsammans med henne gick även Backyard babies-gitarristen Nicke Borg direkt till finalen i Globen i mars - med låten "Leaving home".

– Just nu så fattar jag ingetning, men jag är så glad att någon fortfarande tycker om det jag gör, säger en överlycklig Linda Bengtzing efter att resultatet tillkännagivits.

Det har trots allt funnits tvivel från Lindas sida om huruvida hon har svenska folkets stöd eller inte.

– Jag ser ju hur tävlingen förändras, och jag ser ju hur tidningarna skriver. Men vafan, bonnigt kanske inte är så dåligt trots allt. Och svenska pratar vi ju alla, så det borde ju inte vara så farligt det heller, säger Linda till Nyheter24.

Även Nicke Borg har smått chockad efter kvällens seger.

– Det är underbart och helt otroligt roligt.

Är inte du och Linda Bengtzing varandras motpoler?

– Absolut, och vi har nog delat Sverige i två läger, vilket är hur kul som helst. Linda är ju fantastiskt duktig på det hon gör, och att tippa utgången på förhand var ju omöjligt, säger Nicke till Nyheter24.

Till Andra chansen gick Linda Pritchard och Love Generation.