Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

"Melodifestivalen behöver fler ärliga och genuina bidrag"

1 av 5

Pelle T Nilsson/Nyheter24

2 av 5

Pelle T Nilsson/Nyheter24

3 av 5

Pelle T Nilsson/Nyheter24

4 av 5

Pelle T Nilsson/Nyheter24

5 av 5

Pelle T Nilsson/Nyheter24

Nöje | 27/02/2011 11:36

Stjärnskottet Nicke Borg knep under lördagskvällen en av platserna till Melodifestivalens final i Globen. Vad han bidrar med till tävlingen är, enligt Nicke själv, genuinitet och ärlighet.

Lördagens stora överraskning i Melodifestivalen i Malmö stavas Nicke Borg. Backyard babies-gitarristen kammade med sitt bidrag "Leaving home" hem näst flest röster under veckans deltävling, och blev därmed klar för final tillsammans med schlagerdonnan Linda Bengtzing.

Vad det var som gick hem i stugorna för Nickes del har han själv en klar teori gällande.

– På scenen så levererade jag en ärlig och uppriktiga känsla. Här är en låt som jag älskar, är stolt över och som personligen betyder jättemycket, säger han till Nyheter24.

I den inledande sketchen om Nicke skojar man friskt om de många tatueringar som pryder hans kropp. Samtidigt har man från SVT:s håll varit tydliga med att lyfta fram att hans hårda yttre enbart är en fasad, då Nicke är en renlevnadsmänniska som varken röker, dricker eller tar droger.

Att finalartisten har försökt anpassa sig och se till att passa in i festivalens ramar och koncept dementerar han dock starkt.

– Jag har inte gjort någonting för att passa in i Melodifestivalen eller någonstans över huvud taget, och inte på något plan har jag kompromissat, förklarar han för Nyheter24.

Vad tillför du i Melodifestivalen?

– Jag behövs i den här festivalen eftersom jag bidrar med mig själv och har en ärlig, genuin och bra låt. Det behövdes fler sådana i finalfältet.


Nicke Borg med bidraget "Leaving home":