Daniel Paris Afshinnejad.
1 av 7
Daniel Paris Afshinnejad. - Foto: Nyheter24
2 av 7
- Foto: Thorleif Robertsson
3 av 7
- Foto: All Over Press
4 av 7
- Foto: Henrik Montgomery/SCANPIX
5 av 7
- Foto: Henrik Montgomery/SCANPIX
6 av 7
- Foto: Henrik Montgomery/SCANPIX
7 av 7

"Andra chansen är en orättvis tävling"

Nyheter24:s schlagerpanel tycker till om lördagens Andra chansen, och siar om vad framtiden har att erbjuda i festivalvärlden.


Panelen

Bert Karlsson

Ålder: 65 år

Bor: Skara

Aktuell: Som skivbolagsboss, juryess och bloggare på Nyheter24.se/blogg/bertkarlsson


Daniel Paris

Ålder: 22 år

Bor: Stockholm

Aktuell: Vinnare av teveserien "Ung och bortskämd", bloggare på www.finest.se/danielparis


Caroline Jönsson

Ålder: 35 år

Bor: Stockholm

Aktuell: Som sångerska och bloggerska på Nyheter24.se/blogg/caroline-jonsson

Sökandet efter finalartister i Melodifestivalen 2011 avslutades under lördagen i Sundsvall, där man skickade Sara Varga och The Moniker till finalen i Globen nästa vecka.

Vad Nyheter24:s schlagerpanel - bestående av Caroline Jönsson, Bert Karlsson och Daniel Paris - tycker om lördagens resultat, Eric Saades finalmotstånd och SVT:s stora röstningsmiss ser du här.


Hur var årets Andra chansen?

Caroline Jönsson: En väldigt bra Andra chansen, med roliga artistpresentationer och mycket starka låtar. Det var svårt att förutspå utgången, och jag hade velat se flera av dem i finalen. Tråkigt att det blev ett sådant fiasko med omröstningen!

Bert Karlsson: Den var sammantaget bättre än alla de tidigare delfinalerna.

Daniel Paris: Riktigt bra! Kändes glammigt och lika "satsigt" som de övriga programmen. Är så glad för Sara Vargas skull, det är något speciellt över hennes låt tycker jag, och jag gillar den verkligen!

 

Vad säger du om det färdiga finalstartfältet? Någon du saknar/vill ta bort?

Caroline: Det kommer att bli en spännande final som innehåller en stor bredd av musik. Allt från vissång via traditionell schlager till klubbmusik. Men jag saknar flera av låtarna i Andra chansen i finalen, och en av dem är Loreen. Jag tror att hon skulle kunna ha vunnit hela hela Eurovision Song Contest.

Bert: Jag saknar Jenny Silver och Pernilla Andersson. Men annars så tycker jag att det är många bra och starka låtar i finalen. Jag är  hur som helst oerhört lättad över att Love Generation inte gick vidare - det är en så jävla dålig låt.

Daniel: Jag kan säga att det kommer att bli en riktig spännande tävling. Helt ärligt så tror jag alla tävlande i hemlighet ogillar Eric Saade skarpt just nu, eftersom han är deras största hot. Jag gillar hans låt supermycket!


Vad var bäst under kvällen?

Caroline: Alla gjorde väldigt bra ifrån sig. Spänningen var olidlig.

Bert: The Moniker var riktigt bra. Hans låt är verkligen stark, och en sådan som man kommer ihåg länge.

Daniel: Sara Varga. Hon blev så glad när hon gick vidare!

 

Vad var mindre bra med kvällen?

Caroline: Att Andra chansen är en så orättvis tävling i den bemärkelsen att mycket hänger på i vilken duell som låten hamnar i.

Bert: Jag håller inte med om att tävlingn är orättvis, och det känns som ett mindre problem. Jag tycker överlag att det var en jämn och ganska bra tävling.

Daniel: Tycker faktiskt att programmet var riktigt bra denna gång, inga småmissar utan det flöt på bra!

 

Vad var kvällens stora snackis?

Caroline: Den stora dundertabben med röstningen! Eftersom det var ett så öppet startfält hade det varit bra att göra om röstningen för att slippa alla misstankar om att det inte blev det rätta resultatet. Risken är att hela tävlingen förlorar sin trovärdighet. Ta med alla till finalen!

Bert: Att SVT inte ens kan hålla reda på vilka nummer de ska lägga ut i bild. Det händer jus amma sak för två år sedan med Scotts. Det är så dåligt att det inte finns på kartan.

Daniel: Bilderna från efterfesten, verkade som att artisterna hade det kul!

/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Därför känner du igen Kerstin Linden i nya "Ronja Rövardotter" på Netflix

Sanningen om Victoria Silvstedt och Maurice Debbah – det gör han egentligen

1 timme sedan
Victoria Silvstedt är den svenska modellen och sedemera börsproffset som trollbundit svenskarna sedan sitt genombrott i början an 1990-talet. Än idag är det många ute i stugorna som är nyfikna på Victoria – här har Nyheter24 sammanställt de vanligaste frågorna svenskarna googlar om Victoria – hennes längd, ålder, ex-man, pojkvän, barn och mycket mer.

Tittarnas anklagelse mot juryn i Sveriges mästerkock 2024: "Blev påhoppad"

1 timme sedan
Sveriges mästerkock 2024 är i full gång och i det senaste avsnittet fick Hugo, 25, lämna tävlingen – något som fått tittarna att reagera.

Fares spel fortsätter att sälja i miljoner

1 timme sedan
Josef Fares "It takes two" fortsätter att sälja i mångmiljontal. Nu har spelet, utvecklat av svenska Hazelight, passerat 16 miljoner sålda exemplar, meddelar bolaget på X i samband med att spelet fyller tre år.

Kritik mot utredning om kulturell samverkan

2 timmar sedan
Hård kritik riktas mot utredningen av kultursamverkansmodellen – och Kulturrådet avstyrker samtliga förslag.

Rikard Wolffs artistliv blir konsertmonolog

3 timmar sedan
En ny föreställning hyllar Rikard Wolffs kulturgärning. "La vie en Wolff" får premiär på Kulturhuset stadsteatern i Stockholm 8 maj, i regi av Olof Hanson. Den tar avstamp i Wolffs egen prosa och hans musikaliska verk.