Fredag 25 Jun
Stockholm

Sara Varga om den hemska historien

1 av 6
2 av 6
3 av 6
4 av 6
5 av 6
6 av 6

Schlagerskrällen Sara Vargas låt "Spring för livet" är en själupplevd historia, som genom responsen visar upp en tragisk sanning.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Sara Vargas melodifestivalbidrag "Spring för livet" berör det tabubelagda ämnet kvinnomisshandel - en fråga som har väckt mycket uppmärksamhet.

Responsen som finalisten har fått skvallrar om att många fler befinner sig i den sits som Sara sjunger om.

"Jag har nu fått så många mail av människor, inte bara tjejer, så att jag faktiskt inte hunnit läsa alla... Historierna som folk delat med sig av är snarlika och alla berskiver i stort sett samma sak; förtryck, rädsla och misshandel i olika former. Sår som ingen kan se." skriver Sara i sin blogg.

Låtens allvarliga budskap - som sägs vara självupplevt - ger dubbla känslor för finalartisten.

– Jag går inte runt och tänker på låten hela tiden, men jag lever ju med den för alltid. Det är en ambivalent känsla. Den har fått så otroligt starka och bra reaktioner, och har berört otroligt många. Men det betyder ju att det är många som känner igen sig i det jag sjunger om, och det gör det jobbigt, säger Sara till Nyheter24.

– Det är kul att så många hör av sig och känner med låten, men det känns också väldigt hemskt att veta att många har varit med om något liknande.

Segern i tävlingen tycks - i relation till vad Sara redan har uppnått - inte spela någon större roll.

– Jag har redan vunnit det jag vill vinna tio gånger om. Det spelar verkligen ingen roll om jag vinner finalen eller inte. Det har aldrig varit mitt mål, förklarar hon för Nyheter24.

Kommentera
Kopiera länk
Dela