1 av 3
- Foto: Pelle T Nilsson/Nyheter24
2 av 3
- Foto: Claudio Bresciani / SCANPIX
3 av 3

"Han är praktexemplet på egotrippade artister"

Nyheter24:s schlagerpanel tycker till om Eric Saade triumf, och förklarar vem det är mest synd om i finalfältet.


Panelen

Daniel Paris

Ålder: 22 år

Bor: Stockholm

Aktuell: Vinnare av teveserien "Ung och bortskämd", bloggare på www.finest.se/danielparis


Bert Karlsson

Ålder: 65 år

Bor: Skara

Aktuell: Som skivbolagsboss, juryess och bloggare på Nyheter24.se/blogg/bertkarlsson


Fredrick Federley

Ålder: 32 år

Bor: Stockholm

Aktuell: Som riksdagsledamot för Centerpartiet


Caroline Jönsson

Ålder: 35 år

Bor: Stockholm

Aktuell: Som sångerska och bloggerska på Nyheter24.se/blogg/caroline-jonsson

Melodifestivalen 2011 avslutades under lördagen i med en rafflande final i Globen, där manspojken Eric Saade kammade hem segern.

Vad Nyheter24:s schlagerpanel - bestående av Daniel Paris, Bert Karlsson och Fredrick Federley - tror om chanserna i Europa, Eric Saades charm och den internationella juryn ser du här.
 

Är Eric Saade den rätta vinnaren?

Daniel Paris: Absolut! Jag gillade låten från första början - den är poppig, rolig och catchig. Det fanns flera superbra bidrag som också hade varit värdiga en vinst men Erics låt var en av dem. So fashion!

Bert Karlsson: Ja, det är han faktiskt. Men det var ju tre artister som tävlade om segern; Eric, Danny och The Moniker. Och att det var så pass jämnt mellan dem betyder ju däremot att det inte riktigt fanns någon solklar favorit. Det är synd.

Fredrick Federley: Saade är en fantastisk vinnare, med ett väldigt bra sång- och dansnummer. Egentligen är väl Danny bättre rent sångmässigt, men i Saades fall handlar det ju om så mycket mer.

Caroline Jönsson: Erik Saade är definitivt en värdig vinnare. Dessutom är vi från samma hemstad, Helsingborg, så såklart är det lite extra roligt.

 

Vad har Saade som svenska folket faller för?

Daniel: En lagom ruffsig frisyr, tighta kläder och ett bländande leende. Släng in lite sång och dans och en skinnjacka och du har en vinst i sikte.

Bert: Han är ju charmig och duktig på scenen. Men sen tycker jag i och för dig att fjolårets bidrag "Manboy" var starkare.

Fredrick: Han har ju en charm i ögonen som man verkligen fastnar för. Man måste nog vara en mycket frustrerad människa för att inte göra det.

Caroline: Han gjorde ett väldigt bra framträdande och har en stark låt med en refräng som snabbt sätter sig. Sen är han oroligt charmig och otroligt söt - ett vinnande koncept!
 

Eric Saade med vinnarbidraget "Popular":

 

Hur kommer det gå i Tyskland?

Daniel: Jag hoppas såklart på en vinst! Det ska man alltid göra, och vi får se till att heja fram vår skåning så bra vi bara kan! Även om vi inte vinner så ska vi ha en bra placering - det har jag bestämt!

Bert: Det kan nog gå hyggligt. Men vi kommer ju inte att vinna. Man ska inte glömma bort att Eurovision Song Contest är en Kalle Anka-tävling, och det inte alltid är det bästa bidraget som vinner.

Fredrick: Jag tror nog att det kommer gå riktigt bra för Eric i Tyskland, och förhoppningsvis så slipper vi kvala fler gånger. Det är ju en god fingervisning att den internationella juryn gav honom så bra betyg.

Caroline: Det kommer att gå bra i Tyskland. Jag tror att även Europa kommer att smälta för Saade, det visade resultatet igår. Han fick mest poäng både från internationella juryn och från svenska folket.

 

Vad tycker du om den internationella juryns insats?

Daniel: Tycker dem har skött sig bra och jobbat på hårt, schlager är ingen barnlek.

Bert: Det var ett bra försök, men uppenbarligen så fungerade det inte riktigt. Man ville förnya tävlingen, och så tar man in en jury som röstar på konservativa schlagerbidrag som Sanna Nielsen och Linda Bengtzing.

Fredrick: Egentligen så borde juryn bara bestå av balkan- och sovjetländerna, för utan deras röster så är man ju körd.

Caroline: Det var spännande och intressant eftersom de röstade väldigt olika.

 

Vem var det mest synd om igår?

Daniel: Tycker alla körde på superbra och var jätteduktiga. Det är inte synd om någon när man kommit så långt som de gjorde. De ska vara stolta över sig själva!

Bert: Jag tycker synd om Brolle. Han är ju en duktig artist, men låten höll inte. Förra året blev han erbjuden bidraget "The King", som The Playtones spelade i år, men han tackade nej. Nu ställde han upp med sitt eget bidrag, som inte var alls lika bra. Han är praktexemplet på alla egotrippade artister.

Fredrick: Det var inte särskilt synd om någon. Däremot vill jag säga hur glad jag är över att Sara Varga har fått så mycket uppmärksamhet. Det är en väldigt fin tjej med en jättebra låt. Jag är inte säker på att den hade gått så bra i Europa, men det är underbart att hon har lyckats så bra här i Sverige.

Caroline: Det var egentligen inte synd om någon. Det var väl Danny i så fall, som föll på målsnöret. Han var min favorit, det kanske kan trösta honom lite.


Brolle med sin egenkomponerade "7 days and 7 nights":

/
/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Här syns Carolas ex Jimmy med tv-stjärnan: "Puman är här"

1 timme sedan

Carina Berg oigenkännlig på nya bilderna: "Jag behöver hjälp nu"

2 timmar sedan
​Carina Berg har gjort en drastisk förändring med sitt utseende. Förgäves försökte Carolina Gynning stoppa henne – men Carina lyssnade inte. – Det var modigt. Du var modig som gjorde det, säger Carolina Gynning till Carina.

Realityprofil åtalas – slog barnen blodiga med stekspade

2 timmar sedan
​En svensk realityprofil åtalas nu, misstänkt för att ha misshandlat sina barn under flera års tid. I samtal med socialtjänsten har barnen berättat detaljerat om hur de blivit misshandlade med bland annat en stekspade i metall och slagna med en fjärrkontroll.

Efva Attling och Eva Dahlgren släpper låt ihop

3 timmar sedan
För första gången på 43 år släpper Efva Attling en låt – tillsammans med sin fru Eva Dahlgren. "Remember summer breeze" är skriven av dem båda och beskrivs som en sommarsång med 70-talskänsla.

Harvard tar bort bok med människoskinn

3 timmar sedan
Harvards universitetsbibliotek har bestämt sig för att ta bort omslaget på en bok som länge varit omstridd – eftersom pärmen är gjord av en människas hud, skriver New York Times. 1800-talsboken av Arsène Houssaye handlar om människans själ, och har titeln “Des destinées de l’ame".

Malin Ullgren: Otrohet är överdrivet laddat

idag 12:02
Hon skrev essäer om otrohetsromaner – men började själv skildra en förbjuden relation. Efter över 20 år som kritiker romandebuterar Malin Ullgren om jakten på en förhöjd livskänsla, som går via både litteraturen och lusten.