1 av 3
- Foto: Claudio Bresciani / SCANPIX
2 av 3
- Foto: ANDERS WIKLUND / SCANPIX
3 av 3
- Foto: ANDERS WIKLUND / SCANPIX

"Ska få svenska folket att älska mig"

Det blir mycket Sean Banan i vår. En biofilm, ett album och deltagande i Melodifestivalen inom bara några månader. – Jag är här för att entertaina svenska folket, säger Sean till Nyheter24.


De tävlar i samma deltävling

Sean Banan är med i den första deltävlingen som går av stapeln i Växjö den 4/2. Här är hans medtävlare.

Loreen - Euphoria

The Moniker - I Want To Be Chris Isaak (This Is Just The Beginning)

Thorsten Flinck Revolutionsorkestern - Jag reser mig igen

Dead by April - Mystery

Abalone Dots - På väg

Marie Serneholt - Salt & Pepper

Sean Banan - Den förste banan

Afrodite - The Boy Can Dance

När Sean Banan mötte pressen i samband med Melodifestivalens presskonferens, passade han givetvis på att spexa lite. Det är så svenska folket har lärt känna Sean Banan. Och nu blir det mer av det. I vår kommer det en biofilm, ett nytt album och ett bidrag i Melodifestivalen.

– Hela Sean Banan är baserad på entertainment och det här är det ultimata sättet. Jag är otroligt glad och nöjd och ser verkligen framemot det här, säger Sean till Nyheter24.

"Jag blev kung när jag kom till Sverige"

Nyheter24 har fått uppgifter om att låten ska vara "otippat bra" och många som hört den tror även att den kan vinna. Men trots sin annars så kaxiga approach blir Sean blygsam.

– Jag är inte här för att tävla eller vinna, jag är här för att få svenska folket att älska mig. Det här är mer en tävling mot mig själv. Låten handlar om att vara kung på sitt sätt och att jag blev kung redan när jag kom till Sverige, förklarar Sean.

Trodde Melodifestivalen och Schlagerfestivalen var olika saker

Det här är första gången som Sean skickar in bidrag till Melodifestivalen. Faktum är att han trodde att Schlagerfestivalen och Melodifestivalen var två olika saker.

– Men så fattade jag att det var samma sak och att jag får vara med och får vara mig själv. Jag såg programmet förra året med Swingfly, Danny och Eric Saade och de kunde göra sin grej, då kan ju jag göra min grej. Då tänkte jag att det är dags att Sean Banan är med i Melodifestivalen och vara sig själv, berättar Sean.

Sean Banan tävlar i den första detävlingen mot bland andra Thorsten Flinck, Loreen och Afrodite.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!