Thorsten Flinck och Revolutionsorkestern.
1 av 9
Thorsten Flinck och Revolutionsorkestern. - Foto: Carl-Johan Söder/SVT
Galne Sean Banan.
2 av 9
Galne Sean Banan. - Foto: Carl-Johan Söder/SVT
The Moniker är back on track.
3 av 9
The Moniker är back on track. - Foto: Carl-Johan Söder/SVT
Trion Abalone Dots.
4 av 9
Trion Abalone Dots. - Foto: Carl-Johan Söder/SVT
Coola Loreen.
5 av 9
Coola Loreen. - Foto: Carl-Johan Söder/SVT
Discodrottningarna Afro-Dite gör comeback.
6 av 9
Discodrottningarna Afro-Dite gör comeback. - Foto: Carl-Johan Söder/SVT
Stenhårda Dead by April.
7 av 9
Stenhårda Dead by April. - Foto: Carl-Johan Söder/SVT
Sockersöta Marie Serneholt.
8 av 9
Sockersöta Marie Serneholt. - Foto: Carl-Johan Söder/SVT
9 av 9
- Foto: Carl-Johan Söder/SVT

Så låter Melodifestivalen i Växjö - & de går vidare

Nyheter24:s nöjeschef Elin Kvist synar årets första festivallåtar i sömmarna. Vilken låt är skämskuddedålig och vem kan vi skicka till europafinalen?


Sean Banan - "Sean den förste Banan"

Kan inte bestämma mig för om det här till största delen är ett hån mot tävlingen eller bara en fånig flirt till en sockerkickad dagisbefolkning. Koreografin är däremot mer än ambitiös, och det värsta är trots allt att refrängen är smått medryckande - hur ont det än gör att erkänna.

Betyg: 1/5
 

Abalone Dots - "På väg"

Finstämt, musikaliskt, vackert. Och lite tråkigt. Som en svensk men gråare Dixie Chicks. Hade Melodifestivalen varit en tävling i snyggast stämmor eller mysigast approach så hade denna trio tagit hem det, men nu försvinner de i virrvarret av grälla kostymer och katschiga refränger.

Betyg: 2/5
 

The Moniker - "I Want To Be Chris Isaak ..."

Efter fjolårets fantastiskt lyckade "Oh my God" tar den smågalne The Moniker återigen ton. Denna gång blir det dock inte lika bra. Att underhålla kan han onekligen, men låten håller inte lyssnaren i något järngrepp. Upprepande, småtrist och utan den extra gnista som verkligen skulle behövts.

Betyg: 2/5
 

Afro-Dite - "The boy can dance"

Om det är något dessa aerobics-MILF:s kan så är det att skapa show. Proffsigt och säkert, och troligtvis ackompanjerat med en rejäl glitterkavalkad på lördag. En upptempo discolåt med stensäkra moves, även om inte numret känns direkt hypermodernt.

Betyg: 3/5
 

Dead by April - "Mystery"

Det är skönt med lite tyngre influenser i Melodifestivalen - och visst är det lika förvånande som härligt att Dead by April ställer upp. Låten har en snygg melodi och bra sång. Till en början. Sedan brakar ett gränslöst Lordi-growlande loss. Tack, men nej tack.

Betyg: 3/5

 

Marie Serneholt - "Salt and pepper"

Här har vi definitionen av ofarlig tuggummipop. Hur orättvist det än må vara så går Marie långt bara på att vara snygg, för låten och framförandet i övrigt är inte mycket att hurra för.

Betyg: 2/5


Thorsten Flinck och Revolutionsorkestern - "Jag reser mig igen"

Herr Flinck är sannerligen en sargad man med mycket karaktär. Han är kanske inte den starkaste vokalisten, men han levererar personlighet för ett helt skepp med vindbitna sjömän.

Betyg: 3/5


Loreen - "Euphoria"

Äntligen! Länge trodde man att det skulle bli en minst sagt halvtaskig första deltävling, men så kliver Loreen in i matchen och drar till med ett modernt, nytänkande och oerhört begåvat nummer. Man känner igen henne från såväl fjolårets "My heart is refusing me" som nya hiten "Sober", och har man gillat dessa så lär man inte bli besviken här heller.

Betyg: 4/5

 

Nyheter24 tippar:

Direkt till final: Loreen och Dead by April

Till Andra Chansen:Thorsten Flinck och Sean Banan

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Robinson-Hannas svar på Charlottas anklagelse: "Onödigt"

Marcus & Martinus ger ut sina memoarer

Marcus & Martinus ska berätta historien om sina liv i en ny bok som ges ut i november. Boken "Två röster, en historia" är skriven tillsammans med journalisten Frida Söderlund, som vill ge de norska tvillingarna chansen att prata till punkt.

Julia Franzén rånad i soprummet – det här tog tjuven

Julia Franzén blev under veckan rånad av en tjuv medan hon väntade på en taxi. Men vad fick den elaka tjuven egentligen med sig?

Försenad Madonna stämd – igen

Madonna har återigen blivit stämd inför domstol av konsertbesökare som tycker att en spelning startade för sent.

GVFÖ-Kalle och partnern första samkönade paret att adoptera

Kalle Norwald är en av experterna i "Gift vid första ögonkastet". Nu berättar Kalle att han och hans partner var det första samkönade paret i Sverige att få sin ansökan om gemensam adoption godkänd utomlands.

Anne Hathaway: "Behövde hångla med tio killar"

Nu är hon en filmstjärna, men i början av sin karriär kände sig Anne Hathaway utsatt – bland annat fick hon genomgå ett "kemitest" och hångla med flera tänkbara motspelare. Jag tyckte att det var jätteäckligt, säger hon i en intervju.