Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Maries nervkamp - så mår hon bakom scenen

- 03/02/2012, 13:37 -
Marie Serneholt på Kristallen-galan tidigare i år.
1 av 3

Marie Serneholt på Kristallen-galan tidigare i år.

All over press

Marie tävlar i årets första deltävling i Växjö med låten "Salt & Pepper".
2 av 3

Marie tävlar i årets första deltävling i Växjö med låten "Salt & Pepper".

MAJA SUSLIN / SCANPIX

3 av 3

PONTUS LUNDAHL / SCANPIX

Marie Serneholt gör sig redo för årets första deltävling i Melodifestivalen. Men nu spökar nerverna för den vana artisten och programledaren.

När Marie Serneholt ställer sig på Melodifestivalens scen på lördag gör hon comeback efter fjolårets roll som programledare. Men i år är det en ny sits - med helt andra parametrar som spelar in.

– Då var jag också nervös, men nu är det en helt annat typ av nervositet. Jag är mer nervös när jag tävlar än som programledare, berättar hon för Nyheter24, och fortsätter:

– Ibland kan jag bli lite för nervös, så att jag börjar ifrågasätta om jag kommer ihåg allt. Jag börjar gå igenom allting om och om i mitt huvud även om jag vet att jag kan det.

"Betyder otur"

Trots många års erfarenhet, från så väl tiden i A-Teens som åren som programledare och soloartist så är nerverna med i spelet även i år.

– Det är väl för att jag är rätt mycket tävlingsmänniska och att jag gillar att prestera.

För att hantera den stress och press som uppstår bakom kulisserna har Marie sina egna - hemliga - knep.

– Jag står och säger några saker till mig själv, men de kan jag inte avslöja för då blir de jinxade och då betyder det otur.