Torsdag 20 Jan
Stockholm

Är Thorsten verkligen en "sexistisk gubbjävul"?

Thorsten gick tillsammans med Revolutionsorkestern vidare till Andra chansen i Nyköping.
1 av 3
Thorsten gick tillsammans med Revolutionsorkestern vidare till Andra chansen i Nyköping. Foto: Claudio Bresciani / SCANPIX
Thorsten och bandet.
2 av 3
Thorsten och bandet. Foto: Anders Wiklund / SCANPIX
3 av 3

Thorsten Flinck tog programledaren Gina "Ana Gina" Dirawi på rumpan under direktsändningen av Melodifestivalen i Växjö, vilket snabbt skapade kaos på Twitter. Men alla är inte anti den kontroversielle skådespelaren.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Thorsten Flinck

Namn: Thorsten Flinck

Född: 17 april 1961 i Solna församling, Stockholms län.

Ålder: 50 år

Aktuell: Thorsten Flinck gör i år debut i Melodifestivalen, tillsammans med sitt band Revolutionsorkestern, som han släppte ett album med i våras. Där tolkade han klassiska singer songwriter-sånger av Townes van Zandt och Nick Cave, men albumet fick ett ljummet mottagande. Journalisten Elin Unnes i Svenska Dagbladet gav skivan betyget fem av sex och kallade skivan ”en postmodern parodi”. Albumet hamnade på fjärde plats på försäljningslistan.

Thorsten Flinck tog tillfället i akt att roffa åt sig ett tjuvnyp på programledaren Gina "Ana Gina" Dirawis rumpa mitt under pågående direktsändning av Melodifestivalen 2012 från Växjö.

Det var medan omröstningen ägde rum som den unga programledaren gick fram till Thorsten för att ta tempen på den omsusade deltagaren - och fick en klapp på rumpan.

- Ojoj, han rörde mig på röven. Pappa, såg du det där, sa Ana Gina in i kameran efter händelsen, och fortsatte avslappnat för att släta över den spända stämningen:

– Det är okej för den här gången, Thorstis.

"Gubbslemmet"

På Twitter kom tittarstormen som ett brev på posten, genom bland annat komikern Özz Nüjen.

"Thorsten visar att han bara är en gammal gubbe som tar "lilla stumpan" på rumpan... Trist o se!", skriver han och får medhåll av radio- och teveprofilen Cissi Wallin:

”Tar tillbaka ALLT. Rösta inte på sexistisk gubbjävul. Det är som att okej:a tafs, som de facto är ett lagbrott. Fuck Thorsten."

"Men Thorsten för fan! Tafsa!? Skäms och be om ursäkt NU!! Inte roligt nånstans", skriver Twitter-användaren Anna Bodjo, och får medhåll av Isabel Hildén:

"Just som jag tänkte heja på Thorsten så klämde han röv. @anaginas hanterade det hela men borde inte ha behövt. #Gubbslemmet #sexism".

"Orka vara upprörd"

Men alla är inte lika upprörda över Thorstens agerande.

"Alltså, Thorsten-gate. Jag vet inte. Tycker egentligen det är upp till Gina och bara Gina själv att bedöma hur illa det var.", skriver twittraren Jacob Karlsson.

Även Nyheter24:s Quetzala Blanco står på skådespelarens sida.

"Asså detta med Thorsten. Att vissa orkar vara upprörda? Jävla skämt. Ska blogga om det nån dag."

Kommentera
Kopiera länk
Dela