Sean blev känd i TV3:s "Floor Filler".
1 av 3
Sean blev känd i TV3:s "Floor Filler". - Foto: ANDERS WIKLUND / SCANPIX
Sean Banan gick vidare till Andra Chansen med sin "Sean den förste Banan".
2 av 3
Sean Banan gick vidare till Andra Chansen med sin "Sean den förste Banan". - Foto: ANDERS WIKLUND / SCANPIX
Sean Banan menar själv att hans bidrag var en hyllning till Sverige.
3 av 3
Sean Banan menar själv att hans bidrag var en hyllning till Sverige. - Foto: PONTUS LUNDAHL / SCANPIX

Sverigedemokraternas hat mot Sean: "Bananpajas"

Efter sitt Melodifestivalen-bidrag "Sean den förste Banan" har spexige Sean Banan fått utstå en hel del kritik - från ilskna sverigedemokrater.


Den sverigedemokratiske riksdagsledamoten Thoralf Alfsson hånar nu Melodifestivalen-aktuella Sean Banan, efter hans framträdande med bidraget "Sean den förste Banan". I den smått ironiska låten beskriver Sean Banan hur han, som nyss kommen till Sverige, ville ta över tronen som landets kung - ett bidrag som uppenbarligen inte uppskattades av riksdagsmannen.

Nivån på årets melodifestival sattes redan med det första bidraget. Sean Banan. God Natt Sverje!, skriver Thoralf Alfsson på sin blogg.

"Den delen av Sverige vi inte vill veta av"

Och i kommetarerna fortsätter hatet mot spexaren Sean Banan. Signaturen Magnus S skräder inte direkt sina ord.

I tre dagar har han herr banan fått gratisreklam i Sveriges fria och politiskt obundna radio. Jag proteströstade redan på bidrag nummer två som kom näst sist bara för att det var tre "svenska" tjejer och för att jag vet hur etablissemanget hejar på bananpajasen. Någonstans i låten hyllade bananen svarttaxi också. Jag sa till min sambo att Loreen och Afrodite dom är svenska men den där Banan han är det inte. Han är hämtad från och flörtar med den delen av Sverige vi inte vill veta av.

Toppat singellistorna

Sean Banan, eller Sean Samadi som han egentligen heter, har sedan sin medverkan i TV3:s danstävling "Floor Filler" år 2006 blivit ett populärt namn - inte minst för den yngre publiken.

Med sina hits "Skaka rumpa", "Gott nytt jul" och "Händer i luft" har han toppat singellistorna under flertalet veckor. Under lördagen gick han, tillsammans med Thorsten Flinck och Revolutionsorkestern, vidare till Andra Chansen från Melodifestivalens första deltävling i Växjö.

Nyheter24 har förgäves försökt nå Sean Samadi.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Swifts album slog Spotify-rekord

Niklas Strömstedts miljoner – så mycket pengar tjänar folkkära artisten

Att Niklas Strömstedt är både folkkär och framgångsrik råder det inga tvivel om. Men hur mycket pengar tjänar han? Nyheter24 har kikat närmare på artistens bolag och inkomst.

Författare bojkottar amerikansk Pen-gala

1 timme sedan
31 författare och översättare bojkottar årets stora amerikanska Pen-gala. Bojkotten är en protest mot vad man kallar organisationens misslyckande med att skydda palestinska författare i Gaza.

Talmannen ger ut poesi – "med stor ödmjukhet"

3 timmar sedan
Han har poesin att tacka för en lyckad första dejt med sin fru och citerar gärna dikter i ämbetet. Men när talmannen Andreas Norlén nu ger ut en diktantologi är han nervös. Jag hoppas folk inte börjar förhöra mig, säger han.

Textilmuseet prisat på Elle-galan

3 timmar sedan
Textilmuseet i Borås tilldelades årets hederspris på Elle-galan på fredagskvällen.

Harry Styles stalker får fängelse

idag 06:58
3,5 månaders fängelse. Den blir domen för den brasilianska kvinna som stalkat Harry Styles den senaste tiden, skriver The Guardian.