Måndag 27 Jun
Stockholm

Nu sjunger han om sveket mot sin flickvän

1 av 2
2 av 2

Mattias Andréasson säger i lördagens deltävling av Melodifestivalen förlåt till sin tjej för sitt svek.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Mello 2012

Missa inte Nyheter24:s "Melodifestivalen"-sajt! Där samlas alla intervjuer och allt backstage snack du borde hålla koll på. Du hittar den här!

Han är känd från "Idol", "Let's Dance" och en tidigare schlagermedverkan med E.M.D. Nu är det dock dags för Mattias Andréasson att - för första gången som soloartist - äntra Melodifestivalens scen på lördag.

Väl där ber han om ursäkt till sin tjej i låten "Förlåt mig".

– Jag berättar om en period i livet då det var slut med min tjej, och hur mycket jag ångrade mig och ville ha tillbaka henne. Så nu säger jag förlåt fem, sex år senare, berättar han öppenhjärtigt för Nyheter24.

Vad Mattias ber om ursäkt för är den prioritering han gjorde, där vännerna och jobbet prioriterades över förhållandet - ett val som till slut blev ödesdigert.

"Inte för personlig"

Men att sjunga om ett ämne som kan känns alltför privat är Mattias inte rädd för.

– Även om det kan vara svårare att sjunga på svenska, så känns den här texten inte för personlig att berätta. I stället tycker jag att det ger ett djup i musiken om man förstår att det är på riktigt, förklarar han och fortsätter:

– Jag tycker att det är en cool twist att ha ett djup i texten, det är inte bara "In the club" liksom, säger han skämtsamt och riktar en gliring mot bandpolaren Danny Saucedo.

"Det här är det jag är"

Men det är inte bara de djupare texterna som visar på en ny Mattias. Även den musikaliska skillnaden från tiden med E.M.D. är tydlig, och det är nu en lite coolare och mer avskalad artist som tar ton.

– Förut har jag varit lite orolig att stå utan Erik och Danny, men nu är jag bara så tacksam att jag får visa upp mig själv i ett sådant här stort sammanhang med en låt som jag har skrivit, producerat och själv spelar alla instrument på.

– Det här är den jag är och så jag har låtit hela tiden, bara att ingen har hört det förut.

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.