Lördag 25 Sep
Stockholm

Ranelid: "Folk har inte förstått hur älskad jag är"

Björn "Multitalangen" Ranelid och sångpartnern Sara Li.
1 av 9
Björn "Multitalangen" Ranelid och sångpartnern Sara Li. Foto: PONTUS LUNDAHL / SCANPIX
 "Om kvinnan vägrar att ta emot mannens säd i 60 år så dör mänskligheten ut", förklarar Ranelid.
2 av 9
"Om kvinnan vägrar att ta emot mannens säd i 60 år så dör mänskligheten ut", förklarar Ranelid. Foto: JESSICA GOW/SCANPIX
Björn Ranelid var nöjd redan efter repetitionerna: "Jag ska inte hyckla, det här var fulländat".
3 av 9
Björn Ranelid var nöjd redan efter repetitionerna: "Jag ska inte hyckla, det här var fulländat". Foto: JESSICA GOW/SCANPIX
Då mådde han bra, och det gör han även efter sin vinst. "Jag är i form. Det är tre miljoner mot noll".
4 av 9
Då mådde han bra, och det gör han även efter sin vinst. "Jag är i form. Det är tre miljoner mot noll". Foto: JESSICA GOW/SCANPIX
Under, mirakel, Björn Ranelid.
5 av 9
Under, mirakel, Björn Ranelid. Foto: JESSICA GOW/SCANPIX
Efter 3400 främträdanden - nu är det dags för schlagerfinal.
6 av 9
Efter 3400 främträdanden - nu är det dags för schlagerfinal. Foto: JESSICA GOW/SCANPIX
"Jag ska väl inte behöva försvara mig för att jag har vunnit? Jag har nämligen aldrig hört Zlatan försvara sig när han har gjort mål.", säger Ranelid efter segern.
7 av 9
"Jag ska väl inte behöva försvara mig för att jag har vunnit? Jag har nämligen aldrig hört Zlatan försvara sig när han har gjort mål.", säger Ranelid efter segern. Foto: JESSICA GOW/SCANPIX
8 av 9
Ranelid och Sara Li tog, tillsammans med Molly Sandén, emot hyllningarna efter delsegern.
9 av 9
Ranelid och Sara Li tog, tillsammans med Molly Sandén, emot hyllningarna efter delsegern. Foto: Jessica Gow/Scanpix

Författaren Björn Ranelid gjorde stor succé i Melodifestivalen och tog sig direkt till final. Efter segern är han glad och stolt över att svenska folket har förstått hans storhet - och hur omtyckt han faktiskt är.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Björns kamp

Det blev tillslut en finalplats för Björn Ranelid, men det krävdes en hel del blod, svett och tårar för att ta sig dit.

"Min strävan är att nå ut till så många människor som möjligt med högsta möjliga kvalitet. Jag hoppas att ni förstår vilken kraftansträngning det här har varit.

Jag har förberett mig minutiöst. Min fru vet hur hårt jag jobbar. Jag har aldrig ställt in någonting, jag har aldrig kommit försent. Jag har inte varit sjukskriven sedan 1987. Inte en dag."

Björn Ranelid kom, sågs och segrade. Det svenska språkets okrönte konung tog sig under lördagskvällen till final i Melodifestivalens tredje deltävling i Leksand tillsammans med Molly Sandén.

– Herregud vilken seger. Det här är kärlekens seger över hatet. Precis så ska livet vara. Det här är Sveriges vackraste kärlek, skanderade Ranelid glatt efter sin vinst.

Och uppenbarligen är han vida omtyckt av svenska folket.

– De älskar det jag har gjort. Folk har inte förstått hur älskad jag är. Det måste de lära sig nu, en gång för alla. Jag har en egen fanclub och ett eget pris, det säger en del, förklarar han för Nyheter24.

Och efter segern ligger liknelsen med en annan stor svensk stjärna nära till hands.

– Jag ska väl inte behöva försvara mig för att jag har vunnit? Jag har nämligen aldrig hört Zlatan försvara sig när han har gjort mål.

"Svenskt rekord för författare"

Trots att han enligt egen utsago framträtt och stått på scenen sammanlagt 3400 gånger så har Ranelid nu nått ytterligare en viktig milstolpe i sin karriär.

– Detta är mitt rätta jag, och jag satte svensk rekord för författare i kväll. Det är den första gången i svensk litteraturhistoria som man gör det här.

– Mina bästa framträdanden har varit på generalrepetitionen och i direktsändningen. Det är det som skiljer mig från amatörer, det är som Zlatan när han spelar match.

"Jag förlåter"

Ett speciellt tack riktar Ranelid till alla som trott på honom och partnern Sara Li.

– Tänk alla som har stöttat, det är helt fantastiskt. Jag trodde inte ens att vi skulle gå till Andra Chansen, men nu har jag visat alla som tvivlade.

Vad vill du säga till de som tvivlat?

– Jag förlåter, men det är klart att mina barn har farit illa efter allt. Men de vet vem pappa verkligen är.

– Jag är bara en liten, liten person.

Kommentera
Kopiera länk
Dela