Nu sjunger Perrelli ut om ex-makens otrohet

- 24/02/2012, 17:29 -
Ex-makarna Charlotte och Nicola är inte längre så här glada i varandra.
1 av 7

Ex-makarna Charlotte och Nicola är inte längre så här glada i varandra.

All Over Press

Bidraget "The girl" är specialskrivet av Fredrik Kempe.
2 av 7

Bidraget "The girl" är specialskrivet av Fredrik Kempe.

Charlotte Brunzell//ALL OVER PRESS

På lördag står Charlotte Perrelli på Melodifestivalens scen och berättar om sveket från ex-maken.
3 av 7

På lördag står Charlotte Perrelli på Melodifestivalens scen och berättar om sveket från ex-maken.

ALL OVER PRESS

Det är teveprofilen Suzanne Sjögrens ex som Perelli är kär i.
4 av 7

Det är teveprofilen Suzanne Sjögrens ex som Perelli är kär i.

Scanpix/Bertil Ericson

5 av 7

Claudio Bresciani / SCANPIX

6 av 7

Claudio Bresciani / SCANPIX

7 av 7

Malin Hoelstad / SvD / SCANPIX

I lördagens delfinal av "Melodifestivalen" ställer Charlotte Perreli upp med bidraget "The girl" - en låt om ex-makens svek och livet i nattsvart mörker.

Senast Charlotte Perrelli ställde upp i "Melodifestivalen", år 2008, gick hon segrande ur tävlingen med bidraget "Hero". Då väntade en guldbiljett till Eurovision Song Contest-finalen i Belgrad och en enorm boost rent karriärmässigt. Men privat var livet ett desto större helvete.

Precis innan hon åkte ned till det väntande schlagerspektaklet i Serbien fick hon reda på maken Nicolas påstådda otrohet. Familjens splittring var snart ett faktum, och kvar stod Charlotte ensam med sönerna Angelo och Alessio.

Nu, fyra år senare, sjunger hon om tiden i mörkret - och vägen därifrån.

– "The girl" är specialskriven av Fredrik Kempe. Den beskriver var jag stod innan, vad jag har gått igenom och att jag faktiskt känner mig ganska stark och trygg i dag. Det är en glad och positiv tjejlåt med en massa power och energi. Det är girl power helt enkelt, förklarar Charlotte för Nyheter24.

– Man ser ljuset i låten hela tiden. Den förklarar hur det har varit, och att jag är på ett nytt ställe i dag. Ibland behöver man gå ner i djupa dalar för att komma upp och känna att man faktiskt är starkare. Man kan tycka att det känns djupt, men det här är inte konstlat.

"Jag var inte lycklig då - det är jag nu"

Utåt sett var Charlotte senast en lycklig segrare i silvrig paljettkorsett och perfekt fönat hår, men länge kändes tillvaron nattsvart. Med den trassliga historien i bagaget kan hon nu lägga tyngd bakom varje ord.

– Det är lättare att förmedla en äkta känsla om det är något som man känner att "det här kan jag verkligen sjunga på riktigt". Jag menar varje ord jag säger. Här står jag jag och detta är något jag vill berätta. Jag mår jättebra i dag och jag är lycklig. Så var det inte senast jag ställde upp. Och det känns ärligt.

– Jag hoppas att det finns många människor som tar åt sig och kan känna känslan av att vara glad och stark.

"Är livrädd"

Men trots att båda hennes tidigare gånger i tävlingen (1999 med "Tusen och en natt" och 2008 med "Hero") resulterat i vinst är Charlotte nu skräckslagen inför vad som väntar, och hur svenska folket ska ta emot henne.

– Jag var på riktigt rädd inför det här, och jag är fortfarande livrädd för resultatet. Det känns jättesläskigt och jag är skitskraj.

– Jag har alltid prestationsångest, och man vill att saker ska bli bra och att man presterar väl. Man vet att folk har stora förväntningar, det är jättestor press. Men resultatet kan jag trots allt inte påverka.


Se och hör Charlotte reptetera "The girl":