Danny menar att det inte finns ett enda uppträdande som han är nöjd med...
1 av 15
Danny menar att det inte finns ett enda uppträdande som han är nöjd med... - Foto: Leif R Jansson / SCANPIX
"Jag är kräsen mot allt och alla. Även mig själv".
2 av 15
"Jag är kräsen mot allt och alla. Även mig själv". - Foto: JANERIK HENRIKSSON / SCANPIX
Danny har laddat upp med konditionsträning och mentalt fokus.
3 av 15
Danny har laddat upp med konditionsträning och mentalt fokus. - Foto: Pelle T Nilsson/Nyheter24
Danny är laddad till tusen. Och rysligt nervös.
4 av 15
Danny är laddad till tusen. Och rysligt nervös. - Foto: JESSICA GOW / SCANPIX
 "Det finns inte ett uppträdande som jag är nöjd med, som jag tycker har varit tillräckligt bra.", erkänner Danny.
5 av 15
"Det finns inte ett uppträdande som jag är nöjd med, som jag tycker har varit tillräckligt bra.", erkänner Danny. - Foto: EEROBILD/All Over Press
6 av 15
- Foto: Fredrik Sandberg / SCANPIX
...inget har varit tillräckligt bra.
7 av 15
...inget har varit tillräckligt bra. - Foto: Pontus Lundahl / SCANPIX
8 av 15
- Foto: Jessica Gow / SCANPIX
Nerverna inför veckans tävling börjar göra sig påminda: "Det är klart att jag är nervös när jag går upp, jag är ju nervös bara jag ska upp och prata inför pressen."
9 av 15
Nerverna inför veckans tävling börjar göra sig påminda: "Det är klart att jag är nervös när jag går upp, jag är ju nervös bara jag ska upp och prata inför pressen." - Foto: ANDERS WIKLUND / SCANPIX
10 av 15
- Foto: Claudio Bresciani / SCANPIX
Ett orosmoment under lördagen är - tro det eller ej - sången: "Min dans är så himla avancerad, så jag vet att det påverkar min sång negativt."
11 av 15
Ett orosmoment under lördagen är - tro det eller ej - sången: "Min dans är så himla avancerad, så jag vet att det påverkar min sång negativt." - Foto: Claudio Bresciani / SCANPIX
12 av 15
- Foto: Montage/Scanpix
13 av 15
- Foto: Pelle T Nilsson/Nyheter24
14 av 15
- Foto: Pelle T Nilsson/Nyheter24
15 av 15

Dannys "tolkning" av Saade - hån eller hyllning?

Är Danny Saucedo fortfarande bitter över att han i fjol blev slagen av Eric Saade? Och är flickfavoriterna egentligen fiender eller vänner?


"Jag blir militant"

Nyheter24 träffade Danny Saucedo och pratade omatt jobba som diskplockare på Stureplan, homosexualitet och om att bli utkastad från krogen.

Har du kort stubin?

– Ja. Något jag lackar riktigt hårt på är idioter som inte källsorterar. Jag blir militant, jag blir Greenpeace. Det är bara lata jävlar som inte källsorterar. Jag är killen som skriver arga lappar i soprummet när det ligger pizzakartonger i plastbehållaren. Fan, jag blir sur på Tetrapack också. Deras Tropicana-juiceförpackningar, du vet. De blandar plast och papper. Då måste jag sitta och klippa loss plastbiten från kartongen. Och jag är så jävla sur medan jag gör det. Sen hatar jag auktoriteter, som dörrvakter.

Läs hela intervjun här.

När Danny Saucedo äntrar scenen i lördagens delfinal av "Melodifestivalen" har han valt att göra det till tonerna av Eric Saades vinnarlåt "Popular" från i fjol - ett val som blivit vida omdiskuterat. Är det rent av hånfullt eller gjort med en stor dos kärlek?

– Jag tycker att det är kul. Den slog mig förra året, förklarar Danny för Nyheter24.

– Den valdes av svenska folket som vinnare, och det märks ju. Folk blir helt galna när de hör den, och den får ju onekligen igång folket. Och sen är det lite humor att jag som blev slagen spelar just den.

Är du bitter för det?

– Nej, nej.

Så du har släppt det?

– Nej.

För du tycker inte om den, eller hur?

– Nej, det gör jag inte.

"Han har önskat lycka till"

Under veckan har Danny öppet kritiserat Saades vinnarbidrag, och referat till numret som katastrofalt. Men privat råder det inga konflikter flickfavoriterna emellan.

– Vi är polare. På Facebook. Nej, men vi sms:ar. Han har messat i dag flera gånger och önskat lycka till.

– Men jag har hört att man försöker skapa någon beef mellan oss. Saade sms:ade mig om att någon påstår att jag gör en håndans av hans nummer när jag går in - men jag dansar ju bara hans koreografi.

"Förra året var jag osäker"

Till skillnad från förra året så är det inga problem med självsäkerheten för Danny, och visst kan man spåra en uns skön kaxighet hos den i dag fyllne 26-åringen.

– Jag är inte kaxig, jag är bara självsäker. Jag tror på mig själv. Förra året var jag osäker, men nu har jag fått bevisat för mig själv att jag duger och att jag kan stå på mina egna ben. Att jag inte bara är en medlem i E.M.D., utan att jag också kan.


Se när Danny repar sin "Amazing":

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!