Lisa Miskovsky & Danny till final - Perrelli krossad

- 25/02/2012, 21:23 -
Lisa Miskovsky är klar för final i Globen.
1 av 3

Lisa Miskovsky är klar för final i Globen.

Danny är klar för final i Globen.
2 av 3

Danny är klar för final i Globen.

Pelle T Nilsson/Nyheter24

3 av 3

Claudio Bresciani / SCANPIX

Nu är Melodifestivalens fjärde och sista deltävling i Malmö avgjord, och Malmö Arena lyckades bjuda på en ordentlig skräll.

Under lördagens sista delfinal av Melodifestivalen i Malmö blev det en skrällseger för Lisa Miskovsky och Danny Saucedo, som nu har tagit sig till finalen i Globen den 10 mars.

– Det känns som ett kvitto på att man har gjort någonting rätt, och jag är verkligen jättetacksam, sa en lättad Danny efter direktsändningen.

Lisa Miskovsky är närmast chockad över resultatet.

– Det känns helt sjukt kul, jag trodde inte att jag skulle bli så glad. Jag har varit väldigt avslappnad och bara ”jag bryr mig inte". Och sen blev det helt chockartat. Jag tror det är många fler som känner så.

"Fick sjukt dåligt samvete"

Men det var inte en lika lyckad kväll för samtliga inblandade. Efter att Miskovsky skrällat och gått direkt till Globen stod Danny slutligen mot den tvåfaldiga segrarinnan Charlotte Perrelli i kampen om den sista finalbiljetten - eller en tågbiljett hem till Stockholm.

Förloraren blev Eurovision-veteranen Charlotte, trots det miljonbelopp hon lagt ner på sitt nummer.

– Det är synd att jag inte får göra det en gång till i Globen, men det är smällar man får ta. Ger man sig in i leken får man leken tåla. Jag har haft lite jobbiga vibbar innan, jag hade det lite på känn, säger hon uppenbart besviken efter showen.

Kollegan Danny känner skuld över det inträffade.

– Jag fick sjukt dåligt samvete när Charlotte åkte ur, det kändes verkligen hemskt. Jag gav henne en kram innan jag sprang upp på scenen, men jag kan inte göra så mycket, förklarade Danny.

Slår följe med Ranelid

Delfinalen gjordes under kvällen upp mellan Charlotte Perrelli, OPA!, Christer Sjögren & Lotta Engberg, Hanna Lindblad, Dynazty, Axel Algmark, Lisa Miskovsky  och Danny.

Det blev Christer Sjögren tillsammans med Lotta Engberg, och Dynazty som gick vidare till Andra chansen i Nyköping.

Tycker du att svenska folket valde rätt?