Eric Saade vann Melodifestivalen 2011.
1 av 4
Eric Saade vann Melodifestivalen 2011. - Foto: JESSICA GOW / SCANPIX
Christer Björkman, Melodifestivalens mäktigaste man, vill ge Saade en värdig entré.
2 av 4
Christer Björkman, Melodifestivalens mäktigaste man, vill ge Saade en värdig entré. - Foto: Pelle T Nilsson/Nyheter24
Och visst är väl manspojken värd det?
3 av 4
Och visst är väl manspojken värd det? - Foto: Pelle T Nilsson/Nyheter24
4 av 4
- Foto: Pelle T Nilsson/Nyheter24

Så särbehandlas Eric Saade av SVT i finalen

Manspojken har blivit stjärna. Och då är det inte mer än rätt att hyllas på ett värdigt vis. I finalen av "Melodifestivalen" får Eric Saade ett rejält utrymme.


"Man måste se trevlig ut"

Nyheter24 träffade Eric Saade för ett tag sedan på en lång pratstund.

Vilket är det skamligaste förslag du fått från ett fan?

– Oj. Ja jag har ju fått en dildo uppkastad på scen. Man tänker, ”Shit, det finns verkligen människor som tycker om mig att de skulle kunna gå så långt”. Det är väldigt kul, även om jag inte blir jätteglad. Jag vill hellre att folk kommer fram till mig och berömmer min musik än säger att jag är sexig.

Men det måste väl vara en fördel att ha det utseende du har. Du är väl medveten om att du är jävligt snygg?

– Absolut, man måste se trevligt ut…

Trevlig ut? Kom igen Eric.

– Man måste ha ”det”, ”The X-factor”, det man inte kan ta på. Det som gör en artist oövervinnerlig. Som Robbie Williams, han kan ställa sig på en scen och titta ut på sin publik och redan där har man gåshud. Han behöver inte ta en ton. Han har ”det” i sina ögon.

Läs hela intervjun här.

När Eric Saade under lördagskvällen äntrar "Melodifestivalens" scen för att lämna över prispokalen Sångfågeln, gör han det på ett minst sagt värdigt vis. Faktum är att Saade får göra sådant som tidigare vinnare aldrig fått.

I stället för att lydigt vandra in, lämna över statyetten och sjunga en refräng på sitt vinnarbidrag, som tidigare segrare gjort, gör Saade storstilad entré med sex dansare och ett medley av sina två senaste hits "Hearts in the air" och "Hotter than fire". Vinnarlåten "Popular" sjunger han inte en ton på.

Anledningen? Han är värd att hyllas.

– Eric är regerande mästare, och vi vill göra något som är värdigt förra årets vinnare. Vi vill visa att man ska vara stolt över att ha vunnit den här tävlingen. Jag tycker att alla vinnare förtjänar det här, förklarar tävlingsgeneral Christer Björkman för Nyheter24.

"Eric står för entertainment"

Och stjärnan själv håller med.

– Jag tog Sverige till den bästa placeringen på tolv år, och ska jag göra entré här så ska den vara fet. Jag sa att jag kan lämna över fågeln men då ska jag göra det på mitt sätt, förklarar Saade för SVT.

I fokus står i vanlig ordning underhållningen.

– Eric står för entertainment och ville göra något som kändes fett och som var han. SVT sa okej till det, förklarar Hedda Båverud Olsson, på Roxy Recordings.

Den som i stället för Saade framför "Popular" är den forna Antique-sångerskan Helena Paparizou.
 

Minns du Erics seger och Eurovision-hit med "Popular":

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Produktionsstödet sågas – "lönlöst att söka"

Christian Bauer bytte karriär – det jobbar han med i dag: "Blev anställd som 56-åring"

Christian Bauer är sedan 2023 gift med Pernilla Wahlgren och syns flitigt i "Wahlgrens värld". Men vad vet du egentligen om artisten och tv-profilens andra hälft? Nyheter24 reder ut några vanliga frågor som googlas om Christian.

Tittarna rasar på hetsätningen i Robinson 2024 – det här hände

Det var under tisdagens avsnitt av Robinson som det var scener innehållande rent och skärt frosseri. Och tittarna, de hade väldigt starka åsikter angående specifikt en person.

Polisen inför ESC: "Säkerheten är väldigt stor"

Trafikavspärrningar, larmbågar och en stor mängd poliser möter 100 000 besökare – och eventuellt högljudda demonstranter – som väntas i Malmö framöver. Men området runt Malmö Arena kommer att vara tryggt, lovar polisen.

Nytt bakslag för Eurovisionveckan i Malmö

2 timmar sedan
Det är inte bara artister som hoppar av Eurovisionveckan i Malmö. Nu står det klart att Moriska paviljongen, som skulle hysa Euro Fan Café för tillresta Eurovision-fans, också drar sig ur.

Veckans film och serier – Gosling som stuntman

3 timmar sedan
Ryan Gosling är avdankad stuntman i "The fall guy" och i "A man in full" spelar Jeff Daniels en företagsledare på fallrepet. Här är veckans filmer och serier.