Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Ewald: "Tjejerna kollar mer på mina läppar"

- 09/03/2013, 18:14 -
Anton Ewald har siktet inställt på Malmö.

Anton Ewald har siktet inställt på Malmö.

Anton Ewald, 19, har vunnit flest hjärtan på Instagram av finaldeltagarna med drygt 97 000 följare. Låten ”Begging” är mest spelad på Spotify under finalveckan. "Att få åka till Malmö hade varit otroligt stort", säger han.

Det är inte första gången Anton "Lil-Elvis" Ewald är med i melodifestivalen. Redan som 15-åring dansade han bakom artisten Velvet och 2012 dansade han med Danny Saucedo till bidraget ”Amazing”. 

På Spotify har Antons låt ”Begging” spelats flest gånger under finalveckan och toppar redan listorna oavsett vinst i årets Melodifestival.

Vad gör du om du vinner i Malmö?

– Då skriker jag mig hes, eller det gör jag oavsett men det skulle vara otroligt kul och stort att vinna.

Anton har en speciell uppvärmningsteknik

– Jag kör min klassiska metod, står och studsar till lite musik i öronen och bara fokuserar på att ha roligt och göra mitt bästa. Jag strävar efter någon sorts perfekt bild av mitt nummer och mitt artisteri, vilket aldrig kommer hända, men det är mitt mål, säger Anton och skrattar.

Du har ett ärr på överläppen, vad har hänt?

– Jag var med i ett slagsmå…, äh nej jag skojjar, jag föddes med att min läpp var isär, jag vet inte vad förkortningen heter men harmynta kallas det. Jag vill gärna vara cool och säga att jag var med i ett knivslagsmål, men det var det inte.

Anton ser läppspalten som en tjej-magnet.

– Jag ser det som mitt lilla ”beautymark”. Det betyder att tjejerna kollar mer på mina läppar, det har aldrig påverkat mig negativt, säger Anton och ler stort.

På välkomstfesten på Café Opera såg Anton märkbart trött och sliten ut och satt mestadels av kvällen och skickade sms. 

– Jag var otroligt trött och lite ”loj”, skrattar Anton och berättar vidare:

– Jag brukar faktiskt vara bra på att prata med alla och festa hårt.

Hur tror du det går i finalen i Stockholm?

– Jag hoppas att det går så bra som Sverige tillåter det att gå för mig, säger artisten och pausar innan han fortsätter:

– Det är klart jag vill vinna, men jag fokuserar mest på att gå ut och bara ”köra järnet”.