1 av 4
- Foto: Reportagefoto ab Box 12063 1022 Stockholm 086539300 / Stella Pictures
Linus kommer att sjunga en skräddarsydd låt skriven just för honom.
2 av 4
Linus kommer att sjunga en skräddarsydd låt skriven just för honom. - Foto: Faksimil/Nyheter24
Han är tidigare känd från sina videos på Youtube.
3 av 4
Han är tidigare känd från sina videos på Youtube. - Foto: Faksimil/Nyheter24
Linus har även över 30 000 följare på Facebook.
4 av 4
Linus har även över 30 000 följare på Facebook. - Foto: Faksimil/Nyheter24

"Jag började skriva musik efter att min bror gått bort"

Youtubefenomenet Linus Svenning har gjort sig redo för Melodifestivalen. Den övertrevliga musikern har kommit att bli lite utav Nyheter24:s personliga favorit. Vi ringde upp honom för några snabba frågor.


Linus Svenning

Här kan du följa Linus på Facebook 

Här kan du följa Linus på Instagram

Hur kommer det sig att du ställde upp i Melodifestivalen?

– Jag ställde upp i melodifestivalen för jag blev väldigt imponerad hur Fredrik Kempe hade skräddarsytt låten efter mig på ett otroligt bra sätt! Sen tycker jag så klart det ska bli jätteroligt att sprida min musik till en så stor och bred publik.

Berätta lite om din musikhistoria.

– Jag har alltid varit intresserad av musik. Sen jag var jätteliten. Men jag började inte spela gitarr förrän i nionde klass. Efter min bror gick bort för cirka tre år sen, så började jag skriva musik på riktigt. Mådde riktigt dåligt under den perioden men samtidigt hjälpte musiken mig ur det riktigt djupa tankarna.

Vad är dina förväntningar?

– Jag har liksom redan vunnit över mig själv genom att bara komma med. Men så klart hoppas jag på att folket kommer tycka om låten lika mycket som jag gör haha. 

Hur tror du publikens mottagande kommer att vara?

– Jag tror publiken kommer känna min närvaro och min känsla när jag levererar texten i låten. Jag får hoppas dom står på min sida och röstar på just mitt bidrag, skrattar Linus. 

Berätta några saker vi inte vet om dig.

– Jag har en otrolig vinnarskalle, jag hatar att förlora. Haha. Sen Att jag älskar att träna. Tycker det är underbart att känna att man kan pressa sig själv något sjukt mycket med bara "mindpower".

Du verkar sjukt trevlig, är du lika trevlig som du verkar? 

– Haha tack! Och jag tycker nog att det stämmer. Försöker vara så trevlig jag bara kan emot alla. Alla är lika mycket värda enligt mig, och därför förtjänar alla att få ett gott mötande.

Vad kan vi förvänta oss av just dig?

– Ni kan förvänta er en hel del. Jag håller på att skriva en massa låtar, spela in dom i studio och så vidare. Ni kommer att få se och höra mer av mig. jag lovar.

Lyssna på några av Linus covers i klippen nedanför. 



/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Förlustaffären: Nu har lyxvilla från SVT:s “Husdrömmar” sålts

Aboriginer får tillbaka spjut – efter 250 år

Fyra aboriginska spjut som togs från Australien till England av den brittiske upptäcktsresanden James Cook och hans besättning 1770 har återlämnats till Australiens urbefolkning.

Brosnan i huvudrollen när boksuccé blir film

2 timmar sedan
Han fick sitt genombrott som detektiven Remington Steele i tv på 1980-talet. Nu ska Pierce Brosnan spela brottsutredare igen. Den irländske skådespelaren får huvudrollen när boksuccén "Torsdagsmordklubben" filmatiseras.

Nya skräckbilder på Johanna Toftbys ansikte – vill varna andra

idag 16:30
Johanna Toftby Fors, 50, väljer nu att visa upp bilder på sitt ansikte som skiftar i både blått, grönt och gult.

"Songs of conquest" får släppdatum

idag 15:24
Göteborgsbaserade Lavapotion är snart klara med sin debuttitel, det turordningsbaserade strategispelet "Songs of conquest", som man filat på sedan 2017.

Trädgårdstider anmälda: "Victoria Skoglund måste stoppas"

idag 14:55
För andra gången på kort tid så har SVT-programmet Trädgårdstider nu anmälts till Granskningsnämnden. Den här gången är det Victoria Skoglunds medverkan som ifrågasätts. "Programmet med Victoria och Jenny Strömstedt bör stoppas", står det att läsa i anmälan. – Nu har det gått för långt, inte här också, säger anmälaren till Nyheter24.