Angelino tävlar i den fjärde deltävlingen av Melodifestivalen 2022, men vem är han egentligen?
Angelino tävlar i den fjärde deltävlingen av Melodifestivalen 2022, men vem är han egentligen? - Foto: Instagram/Angelino Markenhorn

Doldisen Angelino debuterar i Melodifestivalen – allt du vill veta om honom

Angelino Markenhorn är ett okänt ansikte för många, men det förändras nu på lördag när han uppträder i deltävling 4 i Melodifestivalen 2022. Men hur mycket vet du egentligen om doldisens karriär och genomslag?


Den nyfyllda 24-åringen Angelino Markenhorn är ett nytt stjärnskott som ställer upp i Melodifestivalens fjärde deltävling. 

Men vem är han egentligen? Nyheter24 svarar på alla frågor du kan tänkas ha om doldisen.

Angelino gör sin debut i Melodifestivalen

Angelino gör sin debut i Melodifestivalen 2022 med låten “The End”. I en intervju med Sveriges Radio uppger artisten att han blev skickad till ett Melodifestivalen-camp med ett uppdrag att skapa en låt till årets mello. 

– Det kändes som att vi fick till det, säger Angelino Markenhorn i intervjun om bidraget.

På sin Instagram tackar artisten Melodifestivalen och sina producenter och låtskrivare och berättar att han ser fram emot det kommande äventyret:

“Längtar verkligen tills jag får visa er denna otroliga låt & hoppas ni hänger med på resan och är med & supportar mig hela vägen fram i tävlingen”, skriver han i inlägget. 

Hur slog Angelino igenom?

Angelino har släppt ett antal singlar som har ett tiotal tusen lyssningar på Spotify. Hans senaste release “With Or Without Me” har slagit igenom mest, med över 850 000 lyssningar. 

Men i övrigt är Angelino tämligen okänd, vilket gör deltagandet i Melodifestivalen till ett betydande steg i artistens karriär.

– Det är helt fantastiskt, jättestort! Det är en ynnest att få dela scen med så många fantastiska artister" säger han i intervjun med Sveriges Radio. 

Foto: Instagram/Angelino Markenhorn

Har Angelino någon partner?

På Angelinos sociala medier varvas en och annan selfie med när artisten framför sin musik. Någonting som däremot inte syns är en partner, vilket ger intrycket av att Angelino är singel. 

Hur mycket pengar tjänar Angelino?

Under 2020 hade Angelino en fastställd förvärvsinkomst på 246 600 kronor enligt uppgifter från Skatteverket som Nyheter24 tagit del av. Det motsvarar alltså en månadslön på ungefär 20 550 kronor.

Var kommer Angelino ifrån?

Angelino kommer från Malmö. Där bor han för närvarande i en tvårumslägenhet på 66 kvadratmeter som han hyr.

Vad heter Angelino på Instagram?

Du hittar Angelino under namnet @angelinomarkenhorn på Instagram.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!