Hur mycket vet du om bandet Lillasyster?
Hur mycket vet du om bandet Lillasyster? - Foto: Stella Pictures

Droger, självmordstankar och Hells Angels – lär känna sångaren i rockbandet Lillasyster

Lillasyster tävlar i deltävling 4 i Melodifestivalen 2022. Men hur mycket vet du egentligen om bandmedlemmarna? Här är framgångarna och skandalerna.


Rockgruppen Lillasyster bildades 2006 och består av sångaren Martin Westerstrand, 48, gitarristen Max Flövik, 44, trummisen Ian-Paulo Lira, 41, och basisten Andreas Bladini, 43, eller “Andy Oh My God” som han också kallas. 

Det populära bandet har gjort flera hits och fick ett ordentligt genomslag med den rockiga covern av Rihannas låt “Umbrella”, som i nuläget har över 11 miljoner lyssningar på Spotify. 

På lördag deltar de med bidraget “Till Our Days Are Over” i Melodifestivalen 2022. Men hur mycket vet du egentligen om bandmedlemmarnas framgångar och skandaler?

Foto: Stella Pictures

Lillasyster deltar för andra gången i Melodifestivalen – förra gången stoppades kuppen av SVT

Det är inte första gången som rockgruppen testar lyckan i tävlingen. Förra året deltog Lillasyster i Melodifestivalen med låten “Pretender” som nådde till andra chansen.

Då planerade bandet en kupp, men som stoppades av SVT. Bandmedlemmarna har inte uttalat sig om vad saken gällde, men enligt en uppgiftslämnare till Aftonbladet rörde det sig om att sångaren Martin Westerstrand skulle fria till sin flickvän, rockstjärnan Scarlet

Enligt källan var planen att Martin Westerstrand skulle framföra sitt frieri i text på scenen. 

Lillasysters förmögenhet – så mycket tjänar bandmedlemmarna

Enligt uppgifter från Skatteverket som Nyheter24 tagit del av hade sångaren Martin Westerstrand en fastställd förvärvsinkomst på 248 000 kronor 2020, gitarristen Max Flövik 375 000 kronor, trummisen Ian-Paolo Lira 330 800 kronor och basisten Andreas Bladini 493 100 kronor.

Vad heter bandmedlemmarna i Lillasyster på Instagram?

Du hittar bandets officiella konto på Instagram under namnet @lillasysterofficiell. Bandmedlemmarnas egna konton heter @martinskriker, @chordbug, @ianpaololira och @lillasyster_andy.

Lillasyster har vänner i Hells Angels

I en intervju med Aftonbladet berättar Lillasysters frontfigur, sångaren Martin Westerstrand, att han har utfört en del spelningar för motorcykelklubben Hells Angels – som även klassas som ett kriminellt nätverk. Han har vänner i klubben och har därför uppträtt för dem, men han menar dock att det inte skett med Lillasyster som band.

Foto: Stella Pictures

Han berättar att han förstår att det finns en problematik och att han inte står för vad Hells Angels gör, men han står fast vid sina vänner som är medlemmar i klubben.

– Alltså, jag har nära vänner där. De är mina vänner och det tänker jag inte förändra på nåt sätt. Jag känner mig rätt trygg i vem jag är och vad jag förmedlar, vad jag står för och har för åsikter och hur vi kan påverka på ett positivt sätt.

Martin Westerstrand i Lillasyster om drogmissbruket 

I intervjun med Aftonbladet talar Martin Westerstrand även ut om en ordentligt tuff period i sitt liv. Hans mamma som var sjuk i cancer fick beskedet att hon enbart hade upp till två år kvar att leva. 

– Då visste jag inte hur jag skulle hantera mig själv och gjorde massa dumma grejer. Jag tappade fotfästet helt och hållet. Jag var väldigt självdestruktiv och självmordsbenägen, säger sångaren. 

Foto: Stella Pictures

Martin Westerstrands mamma gick bort 2015. Det kapitlet av artistens liv präglades av missbruk av alkohol och droger för artisten.

– Jag drack alldeles för mycket och knarkade en hel del. Jag var nog inte en toppenbandmedlem och så där. Man blir ju en helt annan person och man fattar inte själv hur man förändras. Jag gjorde vad som helst för att fly, berättar han.

 Martin Westerstrand har svårt att tala om den hårda tiden, men menar att han vill kunna hjälpa andra genom att prata om vad han har gått igenom.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!