Klara Hammarström
Klara Hammarström är tillsammans med hockeyproffset Alexander Holtz. - Foto: Stella Pictures

Så träffade Klara Hammarström sin pojkvän

Klara Hammarström är en av de tävlande i helgens upplaga av Melodifestivalen. Hon har donat ihop biljetter till både familj, vänner och släkt – men en av de som inte kommer att vara på plats, det är hennes pojkvän Alexander Holtz.


Klara Hammarström, 21, började sitt liv i offentligheten genom programmet "Familjen Hammarström" i familjens helt egna serie på SVT. 

Programmet hade premiär 22 oktober 2018 och kretsar främst kring Klara och hennes tvillingsyster Selma. Det är även stort fokus på lillebror Ingemar och hans satsning inom ridsporten. Även resterande sju syskon samt föräldrarna medverkar i serien. 

De flesta i familjen har ett stort hästintresse, vilket också är det ämne som genomsyrar serien.

Klara Hammarström. Bildkälla: Stella Pictures

I serien har man även fått följa Klaras drömmar kring att bli artist. En dröm som nu blivit sann. 

För tredje gången ställer Klara nu upp i Melodifestivalen och i år blir det med låten "Run to the hills". I en intervju med Nyheter24 berättar hon att känslan man ska få av låten är att ingenting är omöjligt. 

– Om man går omkring och tvekar vill jag att man ska känna att nu är det min tur. Jag kan och jag klarar det här. Känns det som att du har ett stort berg framför dig, då är det bara att börja klättra, säger hon. 

Klara berättar att hon är otroligt peppad inför lördagens tävling och att hela hennes familj (alla utom ett syskon), partners och svärföräldrar kommer att kommer och titta på henne. 

Men det är en person som lyser med sin frånvaro – nämligen pojkvännen Alexander. 

Han är Klara Hammarströms pojkvän

Alexander Holtz, är 20 år gammal och arbetar som hockeyproffs. Alexander spelade tidigare i Djurgården men sedan gick flytten till USA där han nu spelar för New Jersey Devils. 


Då Alexander även han har en del att stå i så kommer han inte att kunna närvara under Melodifestivalen. 

– Det gör ingenting för jag vet att jag har hans stöd ändå. Båda satsar ju på sin grej så då får man ta att man inte kan vara med på allt. 

Men hur träffades egentligen Klara och Alexander? Det kunde vi inte låta bli att luska lite i. 


Vem raggade egentligen upp vem här? 

– Det var han som raggade upp mig haha. 

Slajdades det in i DM?

– Hmmm.... jo men det gjordes det. Han var väl lite mer angelägen men sedan så gick vi på dejt och sedan dess har det varit vi, berättar Klara.

Idag lever paret i ett distansförhållande som enligt Klara fungerar väldigt bra. 

– Man hörs varje dag. Vaknar upp till gulliga sms och skickar så att han ska vakna upp till samma. Är man kär så får man det att fungera. Plus att man får sakna varandra konstant vilket gör att kärleken bara växer hela tiden, avslutar hon. 

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!