Daniel Granlund lämnar Robinson 2022
Daniel Granlund lämnar Robinson 2022 - Foto: TV4

Deltagarna i chock – när Robinson-Daniel plötsligt lämnar tävlingen

I kvällens Robinson-avsnitt väcks deltagarna i Lag Nord av ett tråkigt besked. Medtävlande Daniel Granlund har lämnat tävlingen över natten.


En ny säsong av tittarsuccén Robinson är igång, och på bara några ynka avsnitt har tittarna redan fått smaka på både intriger, tvister och nervkittlande tävlingar.

Men livet på en öde ö är inte för alla, och det dröjde inte många dagar innan Fran Robles valde att lämna. I tv-rutan framställdes saknaden efter barnen som den huvudsakliga orsaken till beslutet – men i en intervju med Aftonbladet lät det lite annorlunda. 

Fran Robles lämnade Robinson tidigt. Foto: TV4

Frans företag hade nämligen utfört ett stort jobb ungefär ett år innan inspelningarna av årets Robinson drog igång, men aldrig fått betalt. 

– Det skakade om oss. När jag gick in i Robinson skulle Skatteverket ringa, vi hade skulder på oss och lite att tänka på, säger Fran till Aftonbladet och fortsätter:

– Jag insåg att det var fel tid för mig, det var för mycket hemma.

Daniel Granlund, 38, är från Luleå och jobbar som kock. Foto: TV4

Beskedet: Daniel Granlund lämnade Robinson

Och Fran är inte den enda deltagaren som lämnar Robinson redan i tidigt skede, visar det sig i dagens avsnitt. 

Deltagarna i Lag Nord hade precis vaknat efter en natt i lägret när de fick ett brev från programledaren Anders Öfvergård. I det stod det Daniel Granlund lämnat programmet av personliga skäl under natten.

"Lag Nord, Daniel har lämnat lägret under natten. Det har han gjort av personliga skäl. Det är tråkigt, men det är hans val, och det får vi såklart respektera", läser deltagaren Shevin Urgun till de övriga lagmedlemmarna.

Shevin meddelade nyheten till de övriga lagmedlemmarna. Foto: TV4

Mycket mer än så får varken deltagare eller tittare veta, och kort senare fortgår dagen på Robinson.

Till Nyheter24 bekräftar TV4 att han Daniel Granlund inte blev bortplockad från programmet, utan valde att lämna själv. 

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!