Pressträff för Masked Singer-juryn
Pressträff för Masked Singer-juryn - Foto: Foto: Anders Wiklund / TT

Den svindlande summan – hen har högst lön i Masked Singer-juryn

I Masked Singer på lördag är det återigen dags för den glada men förvirrade juryn att gissa vilken kändis som gömmer sig bakom masken. Men frågan är om juryns lönekonto är lika brett som deras leenden? Det har Nyheter24 tagit reda på.


På fredag är det återigen dags för svenska kändisar att ta plats på Masked Singer-scenen iklädda olika dräkter. Programledare är som vanligt David Hellenius, och jurystolarna pryds likt förra året av stjärnorna Felix Herngren, Pernilla Wahlgren och Måns Zelmerlöw

Juryns fjärde medlem Nour El-Refai är däremot hemma i lördagens program, men stolen kommer inte att stå tom. Istället får vi besök av förra årets deltagare, Johanna Nordström aka "Draken".

Programmets jurystjärnor har alla framgångsrika karriärer, och vi ser dem ofta i olika tv-sammanhang. Deras lönekonton ekar inte tomma direkt, men vem av dem tjänar egentligen bäst? Det har vi på Nyheter24 tagit reda på.

1. Felix Herngrens saftiga månadslön - så mycket tjänar han 

Foto: Anders Wiklund/TT

På topp hittar vi mannen med många titlar. Felix Herngren är både skådespelare, regissör, komiker, författare – och den som tjänar mest i Masked Singer-juryn. 

Under inkomståret 2020 hade han en fastställd förvärvsinkomst på 7 858 500 kronor. Detta innebär att Herngrens månadslön ligger på 654 875 saftiga kronor om vi delar det på årets tolv månader. 

Förutom detta är han verksam i tolv bolag varav de fem största har tillgångar på totalt 201 864 000 kronor, enligt uppgifter från Allabolag. Herngrens bolag "FLX tv AB" hade en omsättning på hela 164 240 000 kronor år 2020. Det är en summa man inte snackar bort!

2. Pernilla Wahlgrens lön - så mycket tjänar hon

Foto: Anders Wiklund/TT

På plats nummer två hittar vi kvinnan vars liv vi fått följa i snart hela elva säsonger i programmet "Wahlgrens värld". Vi pratar såklart om sångerskan Pernilla Wahlgren. 

Att Pernilla bygger sitt drömhus i Sverige samtidigt som hon köpt nytt hus i Marbella kan inte ha undgått många. Men hur finansierar hon detta? Det verkar inte vara några problem när man ser hennes inkomst för år 2020.

Pernillas fastställda förvärvsinkomst var 3 020 500 kronor, enligt Skatteverket, vilket innebär en månadslön på 251 708. På Alla bolag kan vi även se att de fem största bolag hon är verksam i, har totala tillgångar på 107 430 000 kronor. Totalt hade dem en omsättning på 54 893 725 kronor.

3. Nour El-Refai - så mycket tjänar hon

Foto: Anders Wiklund/TT

Nour El-Refai är den yngsta i juryn men hon har redan haft en strålande karriär som skådespelare och komiker. År 2021 tog hon även debut som regissör med serien "Skitsamma". 

Vi hittar Nour på plast nummer tre på denna lista men hennes lön går inte av för hackor. Nours fastställda inkomst var på 646 200 kronor under år 2020. Hennes lön ligger alltså på hela 53 850 kronor i månaden. 

Alla bolag finns ett bolag registrerat, som kopplas till Nour. Bolaget hade under år 2020 en omsättning på 4 303 000 kronor och totala tillgångar på 4 084 000 kronor. 

4. Måns Zelmerlöw - så mycket tjänar han

Foto: Anders Wiklund/TT

Popstjärnan och programledaren Måns Zelmerlöw är ett ansikte vi sett i tv-rutan många gånger. Han har bland annat varit med i Idol och programlett "Allsång på skansen". Dessutom har har både vunnit Eurovision Song Contest med låten "Heroes" 2015, och varit med som programledare 2016. 

Måns har en strålande karriär med andra ord. Något annat som verkar gå bra är hans kärleksliv. Måns är gift med den brittiske skådespelaren Ciara Zelmerlöw och tillsammans är de bosatta i London.

Eftersom Måns är bosatt utomlands har Nyheter24 inte kunnat ta del av hans inkomst- och bolagsuppgifter.

5. David Hellenius - så mycket tjänar programledaren

Foto: Anders Wiklund/TT

David Hellenius är komiker, skådespelare och programledare – bland annat för Masked Singers. Inte en del av juryn alltså, men absolut en lika viktig del av programmet. 

Han ligger också längst ner på denna lista. Att hamna sist på listan bland alla dessa stjärnor betyder absolut inte att det är en dålig summa vi snackar om. David hade nämligen en fastställd förvärvsinkomst på 516 000 kronor år 2020 vilket innebär att han kan plocka ut 43 000 kronor i månaden. 

Dessutom har Davids två bolag, enligt Alla bolag, totala tillgångar på 79 528 000 kronor. "Media Aktiebolag" omsatte under år 2021, 17 241 000 kronor.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!