Melodifestivalen 2021, Kristallen 2020
Melodifestivalen 2021, Kristallen 2020 - Foto: Foto: Stella Pictures

Klas Erikssons lyxiga lön – efter succén med "Leif och Billy"

Skådespelare, komiker och vinnare av kristallen 2020 för bästa humorprogram. Klas Eriksson är en av hjärnorna bakom Leif & Billy och dessutom en av gästerna i tisdagens avsnitt av Benjamin's.


Klas Eriksson, 36, är komikern och skådespelaren från Jokkmokk som fått många att dra på smilbanden där hemma i tv-soffan. Sedan februari 2022 har vi kunnat följa honom i programmet "The Island Sverige" och under tisdagens program av "Benjamin's", är Klas en av gästerna. 

Från att han lagt upp egna humorklipp på Facebook och plattformen Vine, till att vinna kristallen för årets humorprogram 2020. Karriären har gått spikrakt uppåt alltså. Nyheter24 har därmed tagit reda på om framgången även nått Klas plånbok. 

Foto: Instagram/claerence

Klas Eriksson – framgången med Leif & Billy

Klas Eriksson startade, tillsammans med vännen och kollegan Alfred Svensson, YouTube-sidan "Jokemock!" där de skapade serierna "Brorsor 4ever" och "Nordic Hillbillies". Nordic Hillbillies var serien som kom att bli startskottet till Leif & Billy.

Leif & Billy började sändas på SVT1 år 2017. Serien handlar om brorsorna Leif och Billy Öhman som tillsammans bor i ett hus i Sörbäcken, Norrland. Brorsorna har det ekonomiskt tufft och lever på ett berg av skulder. Under avsnitten får vi följa deras ständiga jakt på nya sätt att tjäna ihop pengar.

Serien har totalt haft sex säsonger sedan den startade. 2020 stod det klart att Klas och Alfred vann pris på Kristallengalan, i kategorin bästa humorprogram. 

Foto: Stella Pictures

Så mycket pengar tjänar Klas Eriksson 

Att Klas haft stor framgång har inte gått någon obemärkt förbi. Men syns framgången i plånboken? Det gör den absolut.

Inkomståret 2020 hade Klas en fastställd förvärvsinkomst på 896 031 kronor. Med andra ord tjänade han 74 669 kronor i månaden, om man slår ut summan på årets alla månader. En summa som Leif och Billy Öhman inte skulle tacka nej till. 

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!