De medverkande bönderna i årets upplaga av "Bonde söker fru".
De medverkande bönderna i årets upplaga av "Bonde söker fru". - Foto: TV4

Här är de nya bönderna i Bonde söker fru 2022

Det är återigen dags för ett nytt gäng att söka kärleken i en ny säsong av "Bonde söker fru". Här är alla årets bönder!


Det har åter blivit dags för ett gäng nya bönder att hitta kärleken i TV4:s program Bonde söker fru. I 2022 års upplaga medverkar hela åtta stycken härliga bönder, ledda av den sedvanliga programledare Linda Lindorff, 50. 

Här är allt vi vet!

Linda Lindorff som programledare för Bonde söker fru. Bildkälla: Anders Wiklund/TT Nyhetsbyrån

Elin Sandblom, 27 år, får- och skogsbonde, Sandhult

Först upp är får- och skogsbonden Elin Sandblom, 27 från Sandhult utanför Borås. Hon älskar friluftslivet och tillbringar gärna mycket tid ute i naturen. Elin drömmer om att träffa en kille som inte är så knusslig - någon som likt henne själv brinner för livet ute på landet och inte är rädd för att hänga med på hennes olika projekt.

Elin Sandblom. Bildkälla: TV4

Filip Eliasson, 29 år, skogsbonde, Lammhult

I det småländska samhället Lammhult bor Filip Eliasson, 29. Han är en ödmjuk skogsbonde som älskar sina hundar och att spendera tid ute i naturen. Filip har blandat annat jakt som ett stort intresse, men är även träningsintresserad och ägnar sig åt både dans och crossfit. Han är nu redo för att träffa den stora kärleken.

Filip Eliasson. Bildkälla: TV4

Henrik Johansson, 27 år, hästbonde, Ede

I jämtländska Ede bor hästbonden Henrik Johansson, 27. Henrik är säsongens energiknippe som älskar skoj och skratt, men samtidigt har nära till allvar och djupare samtal. Ända sedan barnsben har hästarna varit en stor del av hans liv.

Henrik Johansson. Bildkälla: TV4

Kristian Gustafsson, 38 år, mjölkbonde, Gotland

Den gotländske mjölkbonden Kristian Gustafsson, 38 är en av årets bönder. Han har en närhet till lantbruk och en stor passion till djuren. Kristian driver en stor gård, med hela 200 mjölkdjur. När han inte jobbar på gården älskar han att sätta guldkant på vardagen. Det kan vara genom en härlig resa eller något så enkelt som ett glas bubbel efter en lång arbetsdag.

Kristian Gustafsson. Bildkälla: TV4

Henrik Kullander, 34 år, växtodlingsbonde, Gällared

I den lilla orten Gällared utanför Falkenberg bor Henrik Kullander, 34 som är växtodlingsbonde. Henrik är både omtänksam och barnkär, och söker nu efter kärleken i kommande säsongen av Bonde söker fru. Han är riktigt händig med en stor passion för maskiner, men även för kärlek. Han må vara blyg men i Henrik bor det en stor romantiker.

Henrik Kullander. Bildkälla: TV4

Jon-Krista Jonsson, 29 år, renskötare, Tavelsjö

Strax utanför Umeå i Tavelsjö finns renskötaren Jon-Krista Jonsson, 29. Han tycker om att sitta på sin skoter och driva renhjorden framför sig - det är till och med det bästa han vet. Jon-Krista är även tvåbarnspappa med flera olika projekt på gång, men saknar den sista lilla pusselbiten i livet: kärleken.

Jon-Krista Jonsson. Bildkälla: TV4

Klas Erik Andersson, 56 år, grisbonde, Gnarp

I Gnarp, Hälsingland hittar vi grisbonden Klas Erik Andersson, 56 på sin anrika familjegård. Klas Erik är en levnadsglad person som älskar att uppleva nya saker, såsom att åka ut till havet, spela bridge eller gå på teater. Han har sedan tidigare förlorat sin livskamrat men är nu redo för att hitta kärleken igen.

Klas Erik Andersson. Bildkälla: TV4

Lars-Petter ”Peppe” Bergendahl, 49 år, spannmålsbonde, Sorunda

Spannmålsbonden Lars-Petter "Peppe" Bergendahl, 49 bor på en gård i Sorunda utanför Stockholm. Peppe är en familjekär sexbarnsfar som utöver lantbruket gillar att hålla på med träning, som bodypump eller spinning. Hans gård är i ständig rörelse och det finns plats både för barnen, hästar och nu förhoppningvis en ny kärlek.

Lars-Petter "Peppe" Bergendahl. Bildkälla: TV4

Den 11 april kommer tittarna att få möta bönderna i ett castingavsnitt klockan 20.00 på TV4.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!