Klas Eriksson berättar nu om viktnedgången under "The Island Sverige". Till vänster tillsammans med kollegan Alfred Svensson från "Leif och Billy".
Klas Eriksson berättar nu om viktnedgången under "The Island Sverige". Till vänster tillsammans med kollegan Alfred Svensson från "Leif och Billy". - Foto: Linus Bokehsius/discovery+ och STELLA Pictures

Så mycket gick Klas Eriksson ner i vikt under "The Island"

Klas Eriksson berättar på sina sociala medier att bristen på mat under inspelningen av The Island minst sagt blev påtaglig.


Klas Eriksson, 36 har under de senaste åren blivit folkkär i SVT:s populära program "Leif och Billy", som han gör tillsammans med parhästen Alfred Svensson, 30.

Nu senast kunde tittarna dessutom se honom i Discovery+ satsning "The Island Sverige", där tanken är att åtta kända svenskar ska överleva i 14 dygn tillsammans - utan varken mat, vatten eller andra förnödenheter till sin hjälp.

Klas såsom vi är vana att se honom i "Leif och Billy". Bildkälla: Janne Danielsson/SVT

Klas om den drastiska viktnedgången

På den öde ön i Stilla havet ställs deltagarna i "The Island Sverige" alltså inför en rad utmaningar. De har bara varandra till sin undsättning och den kanske mest påtagliga utmaningen av alla är det faktum att de inte har tillgång till någon mat.

På sin Instagram berättar Klas själv om sitt tuffa äventyr under tiden på ön. Han avslöjar bland annat att han gick ner hela 12 kilo under programmets gång.

"Det här äventyret var både ett dom häftigaste och jobbigaste upplevelserna jag varit med om. Jag gick ner 12 kilo under tiden på ön och sov inte många timmar per dag. Det som jag tar mig från ön är massa nya vänner och minnen men framförallt vetskapen av att jag klarar mycket mer än vad jag tror!"

Klas i "The Island Sverige". Bildkälla: @claerence/Instagram

Klas avslutar till sist med några gulliga ord till de inblandade med programmet:

"Tack alla ni som jobbat med programmet och tack till alla ni som tittat och stöttat! Sen är ett stort tack till min ö-familj som gjorde detta tillsammans med mig".

Klas Eriksson - i något annorlunda miljö än vad tittarna är vana vid. Bildkälla: Linus Bokehsius/discovery+
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!