Det slutar aldrig hända grejer i Robinson 2022
Det slutar aldrig hända grejer i Robinson 2022 - Foto: TV4

Robinson-statyetten försvann mystiskt när en deltagare lämnade tävlingen

Inför den andra Robinsontävlingen var den åtråvärda statyetten plötsligt utbytt. Anledningen? Den första försvann mystiskt från Lag nord-stranden, och en kvarvarande deltagare tror sig ha en aning om vem som kan ha stulit den.


En spännande säsong av Robinson är igång med full styrka, men den har kantats av både intriger och coronautbrott.

Allt började med att Isabella Resmark, Christina Nordback och Per Grape testade positivt för covid-19. De fick därför avbryta sin Robinson-medverkan, och resterande lagmedlemmar sattes i karantän.

Foto: TV4

I måndagens avsnitt lämnade även Sandra Cucarano och Jabril Smith Robinson, smittade av covid-19.

Fran hoppade av Robinson 2022 – dolde verkliga orsaken 

Men det är inte de enda deltagarna som lämnat Robinson redan i ett tidigt skede. Efter bara ett par avsnitt meddelade Fran Robles att han bestämt sig för att avbryta äventyret.

– Jag har alltid sagt att jag är en kille utan gränser men det finns en gräns i mitt liv som jag har sett här, det är saknaden till mina barn. Så, jag lämnar här och idag. Jag är ledsen, säger Fran i avsnittet – men snart visade det sig att det fanns en helt annan orsak till beslutet.

Daniel Granlund lämnade tävlingen över natten

Men det stannar inte där. I det nionde avsnittet vaknade medlemmarna i Lag nord en man kort, och i ett brev fick de veta brev att deltagaren Daniel Granlund lämnat tävlingen. 

Foto: TV4

– Lag Nord, Daniel har lämnat lägret under natten. Det har han gjort av personliga skäl. Det är tråkigt, men det är hans val, och det får vi såklart respektera, läser deltagaren Shevin Urgun till de övriga lagmedlemmarna.

Mycket mer än så fick varken deltagare eller tittarna veta, och kort senare fortgick dagen på Robinson.

Robinson-statyetten försvann spårlöst

Och det är inte bara lagen som ser annorlunda ut nu än vid tävlingens början – den riktigt uppmärksamme tittaren har kanske lagt märke till att den åtråvärda statyetten var utbytt inför den andra Robinsontävlingen.

Anledningen till det är att den ursprungliga Robinson-statyetten försvann mystiskt från Lag nord-stranden inför det nionde avsnittet, vilket Aftonbladet var först att rapportera om. 

– Jag minns det lite grann, att den försvann eller tappades bort. Det var ganska mycket turbulens, säger Angela Maria Perira Praxedes till Aftonbladet.

Gorm håller upp den första statyetten. Foto: TV4
Anders Öfvergård med den nya statyetten. Foto: TV4

Robinson-Gorm om misstankarna mot Daniel: "Inte osannolikt"

Vad som hände med Robinson-statyetten är fortfarande okänt, men deltagaren Gorm Hallberg Lange minns tydligt att den försvann under samma natt som Daniel Granlund lämnade. 

– Ja, den försvann där när Daniel drog. Jag tror att det var jag och en till som uppmärksammade att den var försvunnen och talade om det för TV4-teamet, eller Mastiff-teamet då, så de fick tillverka en ny, säger han till Aftonbladet.

Han kan inte med säkerhet säga att han hade något med saken att göra, men bedömer att det "inte är osannolikt". 

Foto: TV4

TV4 fick bråttom att göra en ny stayett

Det mystiska försvinnandet bekräftas av TV4, som uppmanar den som hittar statyetten att lämna tillbaka den.

– Det stämmer att den försvann spårlöst. Våra snickare fick brådis med att göra en ny till Robinsontävlingen. Den som har blicken med sig ser att det är en ny statyett som delas ut, säger Gustav Carlsson, exekutiv producent för Robinson, till Aftonbladet.

Nyheter24 har sökt Daniel Granlund.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!