Lars-Michael "Micke" Leijnegard är programledare för "Mästarnas mästare"
Lars-Michael "Micke" Leijnegard är programledare för "Mästarnas mästare" - Foto: Christine Olsson/Björn Larsson Rosvall/TT

Lyxlönen – så mycket tjänar Micke Leijnegard i "Mästarnas mästare"

Lars-Michael "Micke" Leijnegard har programlett SVT-långköraren "Mästarnas mästare" i 14 säsonger. Är det ett välbetalt jobb, mån tro?


Tittarsuccén "Mästarnas Mästare" är inne på sin fjortonde säsong och har under alla år programletts av Lars-Michael "Micke" Leijnegard, 57.

Programmet följer före detta elitidrottsmän som ställs inför krävande dueller, psykiska utmaningar och fysiska tävlingar. Bland vinnarna genom åren finns Peter Forsberg, Thomas Ravelli och Magdalena Forsberg.

Foto: Björn Rosvall Larsson/TT

När Micke Leijnegard fick frågan om att programleda SVT:s nya satsning var han först skeptisk. I efterhand är han glad att han följde med på en första inspelning – eftersom den ändrade hans åsikt.

– Det har varit en fantastisk ynnest att ha fått vara med från början och se det här utvecklas från ett experiment till en toksuccé som har hållit genom åren, har han sagt i en intervju med Expressen från 2020.

Micke Leijnegards förmögenhet – så mycket pengar tjänar han

Men är det lika glatt på lönekontot som det är på inspelningsplatsen? Ja då, visar uppgifter från Skatteverket som Nyheter24 tagit del av. 

Foto: Anders Wiklund/TT

Under inkomståret 2020 hade Micke Leijnegard en inkomst av tjänst på 857 000 kronor. Fördelat lika över årets alla månader ger det honom en lyxig månadslön på 71 416 kronor.

Micke Leijnegard driver även en enskild firma vid namn "Medieskeppet Miklagård" som sysslar med bland annat produktion av ord, bild, text, ljud och layout. 

Företagets bolagsform gör att man inte kan ta del av dess nyckeltal. 

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!