Patrick Ekwall, Hannah Ekwall
Patrick Ekwall, Hannah Ekwall - Foto: Jonas Ekströmer/TT, Pontus Lundahl/TT

Så lever Patrick Ekwall idag – ett år efter hustrun Hannahs död

Patrick Ekwalls fru Hannah gick år 2021 hastigt bort i cancer. Nu har han levt med sorgen under ett års tid, en minst sagt annorlunda vardag. Men hur ser hans liv ut idag?


År 2021 förlorade sportjournalisten Patrick Ekwall hastigt sin fru Hannah Ekwall i sviterna av bröstcancer. 

I dokumentären "Livet efter dig - Patrick Ekwall om ett år utan Hannah" som har premiär 18 april på TV4, får man följa Patrik och hans döttrars liv efter bortgången. En resa som innehåller både sorg och saknad. 

Patrick själv menar att han är allergisk mot ordet "sorg". 

— "Leva i sorg" heter det. Det ger mig en bild av en människa klädd i svart som sitter och tittar in i en vägg med persiennerna neddragna. Jag brukar istället betona ordet "leva" i leva i sorg – för vi måste leva, säger han i en intervju med TT.

Foto: Stella Pictures

Så lever Patrick Ekwall idag

Idag arbetar Patrik som sportjournalist på kanal 5. Tillsammans med sportprofilen Mats Olsson, driver han även podden "Pådden med Olsson & Ekwall". 

Under året har Patrik, förutom att försöka hantera den svåra tiden, även arbetat med ett bokmanus som har liknande tema som dokumentären. 

— Bokskrivandet har också blivit som något slags terapi även om man ibland känner att det är jobbigt. Inspelningarna kändes bara bra, det känns bra att prata om det. Vi måste vara mindre rädda för att prata om döden och cancer, säger han till TT. 

Här är Patrick Ekwall och Hannah Ekwalls barn

Patricks äldsta dotter Wilma Ekwall, fick han när han var i en tidigare relation. Flera år senare skaffade han, tillsammans med Hannah, dottern Tindra Ekwall.

Efter Hannahs bortgång startade bonusdottern Wilma en insamling till Cancerfonden för att hedra hennes minne. Insamlingen landade på över 1,3 miljoner kronor. 

Så bor Patrick Ekwall

Idag bor Patrick kvar, tillsammans med dottern Tindra, i den 133 kvadratmeters villan i Bromma som han och Hannah köpte för tio år sedan. 

Patrick Ekwall semestrar i Spanien

Just nu avnjuter Patrick och Tindra en solig semester i Spanien. En bra påskledighet med andra ord!

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!