Stockholm

Tittarstorm kring nya dokusåpan Fboy Island: "Kvinnor mördas..."

Fboy island
Tittarna rasar. Foto: HBO Max

Det var under förra veckan som det uppdagades att HBO håller på att spela in en serie med namnet "Fboy island". Men programidén har nu fått tittarna att rasa.


Det var under förra veckan som HBO Max släppte årets nya, svenska dokusåpa: Fboy Island. 

FBOY Island lanseras i lokala versioner på HBO Max i Sverige, Danmark, Spanien och Nederländerna. Programledare för den svenska upplagan kommer att vara ingen mindre än Klara Elvgren.

Klara är en svensk entreprenör och influenser. På hennes sociala medier går hon under namnet “Tanbyklara” och har under kort tid blivit omåttligt populär hos publiken ute i stugorna. 

Klara Elvgren. Bildkälla: HBO Max

Vilken handling har Fboy Island?

I programmet får man följa tre kvinnor som åker till en tropisk ö, där får de sällskap av en grupp män. Twisten är att hälften av dem är ”nice guys” som är där för att hitta kärleken, andra hälften är självutnämnda ”fboys” som är ointresserade av långvariga relationer men mer intresserade av vinstpengarna. 

Kvinnorna dejtar sig igenom utbudet av män i hopp om att hitta äkta kärlek och under seriens gång kommer det att avslöjas – vilka är trevliga killar och vilka är fboys – och vilka kommer kvinnorna till slut att falla för?

Kul, kanske vissa tänker.

Inte så kul, tänkte ännu fler. 

Vad betyder fuckboy?

Begreppet "fuckboy" är ett sammanfattningsord som beskriver en man som generellt beter sig på ett dåligt sätt. Det inkluderar ofta att han har sex med många kvinnor vars känslor de helt struntar i och de dejtar/raggar ofta på ett icke ansvarstagande, elakt och nonchalant sätt. 

Tittarstorm mot Fboy island

Bara ett par minuter efter att flera sajter skrivit om programmet kokade nämligen sociala medier över. Människor ifrågasätter nu konceptet med så kallade "fuckboys". I synnerhet på grund av att de mörka siffrorna som visar hur många kvinnor som redan i år mördats av män i Sverige. 

Några av kommentarerna under Aftonbladet Nöjes Instagraminlägg lyder: 

Folk rasar nu på programidén. Bildkälla: aftonbladetnoje/Instagram

"17 kvinnor mördade av män på 17 veckor - Ne men då passar vi på att lansera ett tv program där vi uppmuntrar gamla stereotyper av män som inte alls bryr sig om kvinnor som människor, utan ser de som objekt"

"Så tjejerna ska akta sig för taskiga killar, eventuellt orka leka psykolog/mamma och lägga energi på att ”omvända” dom till något annat än skräp, eller hoppas på att bli ”belönad” med en helt vanlig man i slutet. Hur kan ni kalla det dejting? Också: Kul att komma dit som seriöst letande singel och få veta att produktionen planterat undercover fuckboys"

"När man inte trodde att ni kunde sjunka lägre..."

Varken Klara eller HBO Max har kommenterat det hela. Nyheter24 söker HBO för en kommentar. 

FBOY Island Sverige är producerad av WBITVP Sweden. Exekutiva producenter är Annelies Sitvast och Christian Wikander. FBOY Island Sverige består av 10 avsnitt á 60 minuter.

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.