Asta Kamma August spelar en av huvudrollerna i filmatiseringen av Alex Schulmans "Bränn alla min brev"
Asta Kamma August spelar en av huvudrollerna i filmatiseringen av Alex Schulmans "Bränn alla min brev" - Foto: Fredrik Persson/Björn Rosvall Larsson/TT

Allt om Asta Kamma August – spelar huvudroll i "Bränn alla mina brev"

Den kända familjen, privatlivet och karriären – hur bra koll har du på Asta Kamma August, som spelar Karin Stolpe i "Bränn alla mina brev"? Nyheter24 har samlat allt du behöver veta.


Poddaren och författaren Alex Schulman släppte romanen "Bränn alla mina brev" 2018, och det dröjde bara ett halvår innan rättigheterna att filmatisera boken köptes upp av SF Studios. 

Den 23 september 2022 har filmen premiär på biografer runt om i landet – och den spås att bli en riktig succé.

Bränn alla mina brev – handling 2022

Bränn alla mina brev handlar om Alex Schulmans morföräldrar Karin Stolpe och Sven Stolpe. Karin inleder en relation med författaren Olof Lagerkrantz, som så småningom uppdagas för Sven. 

Sven Stolpe förblir fiender med Olof Lagerkrantz livet ut, och nu får tittarna följa dramatiken ur Karins, tidigare oberättade, perspektiv

Skådespelare i Bränn alla mina brev

Vi ser flera bekanta ansikten i Bränn alla mina brev 2022. 

Från vänster: Gustav Lindh, Asta Kamma August och Bill Skarsgård. Foto: Björn Larsson Rosvall/TT

Sven Stolpe spelas av Bill Skarsgård, som tidigare i år gjorde succé i rollen som bankrånaren Clark Olofsson. Rollen som Olof Lagerkrantz spelas av Gustav Lindh, känd från både "The Northman" och "Mörkt hjärta".

Och Karin Stolpe, hon spelas av ingen mindre än Asta Kamma August.

Asta Kamma August - syster till Alba August

Asta August föddes 5 november 1991 och kommer från en välkänd film, teater- och skådespelarfamilj. 

Hon är dotter till skådespelaren Pernilla August och regissören Bille August – och storasyster till Alba August, känd från bland annat "Knutby" och "Unga Astrid". Systrarna har en nära relation till varandra, vilket Asta berättat mer om i en intervju med TT:

– Det är extremt skönt. Alba är min närmaste person i livet. Vi har vuxit upp så tätt och det är väldigt fint att ha en sådan person så nära att dela erfarenheter med, säger Asta Kamma August.

Vad har Asta Kamma August gjort för tidigare roller?

Asta Kamma August har flera roller i ryggen, men är mest känd från danska succén "Pakten" (2021) och det stora genombrottet "Sex" (2020). 

Asta Augusts längd

Asta August är 1,63 meter lång.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!