Torsdag 1 Dec
Stockholm

Suzanne Reuters mörka avslöjande om relationen med Dan Ekborg: "Slogs och söp"

Suzanne Reuter och Dan Ekborg var ett par i åtta år
Suzanne Reuter och Dan Ekborg var ett par i åtta år. Foto: Maja Suslin/Adam Ihse/TT

I veckans "Vilket liv" är det skådespelerskan Suzanne Reuter som står i centrum. Hon gästas bland annat av exet Dan Ekborg, och avslöjar några stormiga detaljer om deras kärlekshistoria.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Suzanne Reuter, 70, är en av Sveriges absolut folkkäraste skådespelerskor, vars karriär fick sitt stora genombrott i komediserien "Skyll inte på mig" 1978. Där spelade hon mot bland andra Magnus Härenstam och Brasse Brännström

Sin första filmroll fick hon i "Lyckans ost" 1983, och det var bara början på en lång och framgångsrik karriär. 

Och den har helt klart lönat sig. Här kan du läsa mer om Suzanne Reuters förmögenhet!

Suzanne Reuter och Dan Ekborg var ett par: "Vi slogs och söp"

När Suzanne Reuter var i 25-års åldern inledde hon ett förhållande med branschkollegan Dan Ekborg, 66. De var ett par i åtta år, och bodde under några av dem i olika städer. Reuter kom nämligen in på scenskolan i Göteborg och Ekborg i Stockholm – och turturduvorna tvingades till distansförhållande.

Men kanske var det lika bra, för när de väl kunde bo ihop igen gick det utför.

– Sen när vi äntligen fick vara tillsammans på heltid gick det ju inte så bra, berättar Dan Ekborg när han överraskar Suzanne Reuter på scen i TV4-programmet "Vilket liv".

– Vi slogs, fyller Reuter i.

– Vi slogs och bråkade.

– Vi slogs och söp. Fiskade kräftor, badade bastu, mycket sånt roligt.

Vill Dan Ekborg bli tillsammans med Reuter igen?

Lite senare i programmet frågar programledaren Renée Nyberg om Dan Ekborg någonsin önskat att han och Suzanne hittat tillbaka till varandra.

– Jag vet inte om jag hade blivit... jag hade säkert blivit utslängd igen, säger han då.

– Jag tror att intresset för lite yngre kvinnor ändå har funnits i ditt liv, svarar Reuter skämtsamt tillbaka.

Suzanne Reuter och exsambon Tomas Pontén. Foto: Leif R Jansson/Pica/TT

Suszanne Reuters barn – en av sönerna avled

Mellan åren 1983 och 2000 var Suzanne Reuter sambo med skådespelare och regissören Tomas Pontén. Han avled 2015 efter en tids sjukdom, 69 år gammal.

– Han hade pannlobsdemens. Det är den värsta typen av demens, för han förstod saker, hörde allt, men kunde inte svara. Han var medveten om vad som hände runt omkring honom, men kunde inte gå, inte stå, till slut inte röra sig. Han satt bara och rökte. Det är så orättvist att en så vital och frisk och stark skådespelare råkar ut för det, har den idag avlidna systern Gunilla Pontén sagt till Aftonbladet.

Tillsammans fick de tre söner ihop – Simon, Joakim och Lukas. Den sistnämnda avled 2018, och ligger begravd tillsammans med fadern.

Har Suzanna Reuter någon partner idag?

Suzanne Reuter uttalar sig sällan om sitt privatliv. Under en medverkan i ett tv-program för ett par år sedan påstod programledaren Rickard Olsson att Reuter inte vill ha någon livskamrat. Då gav hon svar på tal:

– Hur vet du det? Det kanske står ett par stora gummistövlar i storlek 49 på min trapp.

Om det finns någon romantisk partner i Suzannes liv förblir okänt. I skrivande stund finns det i varje fall ingen livskamrat skriven på samma adress som som henne – förutom systern Annika Reuter, 58. De bor nämligen ihop på Ekerö utanför Stockholm, enligt uppgifter som Nyheter24 tagit del av.

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.