Paradise 2022
Hur kommer det att fungera med det intima i nya Paradise? - Foto: Viafree

Det måste Paradise-deltagarna göra för att få ha sex i huset

Snart har Paradise 2022 premiär och i år är det många saker som kommer att vara annorlunda. Bland annat så är reglerna kring sex mycket striktare.


Det var i Paradise Hotel 2021 som deltagaren Toby Johnson kastades ut efter grova regelbrott.

Mitt framför kamerorna utsatte Toby deltagarna Jennifer Paatere och Annie Dahlberg för övergrepp som är så pass grova att de kan klassas som våldtäkt.  

Produktionen valde att ta med vad som hände inne på hotellet. Bildkälla: Viafree
Från Paradise Hotel 2021. Bildkälla: Viafree

Många riktade stark kritik mot produktionen efter att de valt att plocka in Toby på nytt i programmet. Han var nämligen med i säsongen 2020 och ska redan där ha uttryckt sig kränkande mot kvinnor.

En polisanmälan gjordes och en förundersökning inleddes gällande våldtäkt och sexuellt ofredande. Men det slutade med att det hela lades ned.

Så är reglerna kring sex i nya Paradise

Nu har serien bytt nytt namn och upplägg. I det nya "Paradise" är det inget krav på att deltagarna ska vara singlar samt att hotellet nu både har dubbelsängar och enkelsängar. 

Men det är långt ifrån det enda som är nytt. 

Reglerna kring sexuellt umgänge har även de – stramats åt. 

Reglerna kring sex har stramats åt. Bildkälla: Viafree

Deltagaren som vill vara intim måste ha sagt till deltagaransvarig från Viaplay eller motsvarade från produktionsbolaget Mastiff samma dag, i nyktert tillstånd, att de vill ha sex med personen de valt ut. Deltagarna får alltså inte ha druckit en droppe innan de ska till att ha hanky panky. 

– De måste ge tumme upp till kameran före samlag. Det går alltså inte att agera på känslan under kvällen utan måste vara ett genomtänkt beslut för deltagaren. Alla deltagare har även gått en utbildning i samtyckeslagen från organisationen Fatta före avresa till Mexiko. Samtycke behöver ges till allt som är mer än hångel, säger presschefen Susanne Nylén i en intervju med Aftonbladet.

Känslorna hos deltagarna är dock blandade. Vissa anser att det är ett väldigt bra koncept att ha. Andra tycker att det blev lite väl hårda tyglar kring att kunna vara intima. 

– Det var riktigt jobbigt då, när man var sugen och så får man inte. Vi löste det dagen efter. Men man behövde liksom planera sånt här typ en halvdag innan, sa deltagaren Jonathan Damberg till Aftonbladet.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!