Pelle Lilja
Pelle Lilja är en av årets Robinson-deltagare. - Foto: TV4/Linus Bokehsius/tallkrogsgubben

Det betyder Robinson-Pelles tatueringar

Pelle Lilja är en av deltagarna i Robinson 2022. Säsongen inleddes med att han anmälde sig frivilligt att eventuellt bli hemskickad någonting som istället slutade med att han blev lagkapten.


Det var tidigare under veckan som Robinson 2022 hade premiär. I det första avsnittet anlände deltagarna till ön där tävlingsandan snabbt gjorde sig påmind. 

På en lapp fick gänget i uppgift att inleda säsongen första gallring som skulle sluta med att två deltagare  tvingades att åka hem. De som helt enkelt inte fick något lag att vara med i. 

Det hela slutade med att Pelle Lilja anmälde sig frivilligt att offra sig då han inte ansåg att en utröstning av någon skulle vara sjyst. Han skulle därmed bli hemskickad tillsammans med Britten Nordström som blev utröstad från sin grupp. 

Pelle valde att frivilligt ställa upp. Bildkälla: TV4

Men sedan kom twisten....

Pelle och Britten blev istället lagledare för lag nord och syd. Och det slutade med att två andra deltagare, de som stod kvar sist, fick lämna. 

I en intervju med Nyheter24 berättar nu Pelle Lilja hur det kommer sig att han anmälde sig till Robinson, om valet att offra sig för laget samt vad hans tatueringar betyder. 

– Risken hade ju varit att få lämna. Men efteråt var man ju nöjd, haha. 

Vad gjorde du innan Robinson?

– Jag är gammal kustjägare och gruppchef men numera är jag med i hemvärnet samt jobbar som socialpedagog.

Nu har Robinson 2022 satt igång. Bildkälla: Linus Bokehsius

Har dina tatueringar någon koppling till försvaret? 

– Ja. Det är sergeant-tecken. Nu ska jag gå kurs här i höst och bli ställföreträdande plutonchef men jag kommer inte tatuera om mig trots att jag då kommer upp i grad. 

Den där rackaren får med andra ord sitta där den sitter?

– Jajjemänn!

Pelle berättar att han som ung var med i ungdomshemvärnet ute på Djurö där han träffade ledaren Göran Svanborg som är någonting utav en legend inom kustjägarna. Tack vare honom fick han och fler i gruppen mersmak. 

– Det var mycket tack vare honom som några av oss i gruppen fortsatte på samma bana. Han gjorde allt på ett väldigt bra sätt. 

En av Pelles andra tatueringar. Bildkälla: tallkrogsgubben/Instagram

Du har en treudd tatuerad på handleden.

– Det är kustjägarnas utbildningstecken

Pelle Lilja: "Därför sökte jag till Robinson 2022"

Hur kommer det då sig att en gammal kustjägare svandyker in i Robinson?

Jo, hela idén föddes under en fotbollsträning. 

– Jag har tränat både mina grabbar och andra lag i fotboll. Så stod jag bredvid plan tillsammans med en annan pappa till en kille i laget. Vi började prata om Robinson och han påpekade att jag borde söka. Det gjorde jag och på den vägen är det... 

Pelle vann förra året VM-silver i yxkastning. Bildkälla: tallkrogsgubben/Instagram

Men du. Din personliga sak var 'En stor', och inte bara stor utan 'En stor och mysig poncho'

– Hahaha ja, jag beskrev den inte själv utan det måste varit produktionen som skrivit dit när de såg den. Då jag, märkligt nog, tävlar i yxkastning så ville jag ha med en yxa men det är klart att man inte får det. Så tänkte jag att jo men en poncho kan man ligga på, använda som täcke, ha på sig och så vidare. Väldigt praktiskt. 

Kommer vi att få se dig kasta någon yxa?

– Det återstår att se. 

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!