Jon-Krista valde Ida framför Nathalie i Bonde söker fru.
Jon-Krista valde Ida framför Nathalie i Bonde söker fru. - Foto: Skärmavbild/TV4/Bonde söker fru

Spelet bakom kulisserna vid Jon-Kristas sista val: “Skulle ångra mig”

Bonde söker fru-profilen Jon-Krista beslutade sig i slutändan för att dejta vidare Ida. Men det visar sig att det pågick en hel del förvirring bakom kameran, när det var dags för det sista valet.


Bonde söker fru 2022 går mot sitt slut, och de allra sista valen har gjorts. En av bönderna som tittarna fått följa från tv-soffan är Jon-Krista Jonsson. Han hade från start svårt att välja mellan de fyra tjejer som följde med hem till gården, och det allra sista valet var inget undantag. 

Efter en hel del velande mellan Nathalie och Ida valde till slut Jon-Krista att fortsätta dejta den sistnämnde. Nathalie fick därmed lämna gården med ett brustet hjärta. 

Här kan du läsa om Jon-Kristas hemliga telefonsamtal till Nathalie – efter sista valet i Bonde söker fru 2022

Foto: TV4/Bonde söker fru

Jon-Krista valde Ida i Bonde söker fru: "Väldigt svårt att göra valet"

För Nyheter24 berättar Jon-Krista att alla fyra tjejer som bjöds med till gården var partnermaterial, och han hade därmed väldigt svårt att bestämma vem han skulle fortsätta dejta. 

– Det var väldigt svårt att göra valet för bägge var så bra tjejer. Jag hade ju ingen aning om de skulle tacka ja till sista inbjudan att stanna hos mig. Det kan vara att de har börjat tycka något efter slutdejterna. 

I programmet berättar Jon-Krista för programledare Linda Lindorff att han drömde om en av tjejerna, något som han såg som ett tecken. 

– Det var ingen självklarhet under dagen vem det skulle bli. Jag var velig hela vägen fram, men jag valde att gå till magkänslan och tog det lite som ett tecken att jag drömde om henne just när jag vaknade. Det var det jag gick på. Det var ingen som var säker på mig när jag skulle göra valet, om jag verkligen skulle välja den som jag sagt just innan att jag skulle ta. 

Foto: TV4/Bonde söker fru

Bonde söker fru 2022: Spelet bakom kamerorna vid Jon-Kristas sista val

Det rådde med andra ord stor osäkerhet kring vem Jon-Krista skulle välja, inte bara hos honom själv utan även hos produktionen. 

– Jag berättar ju för dem (produktionen, reds.anm) innan att hur jag tänker. Det är fortfarande mitt beslut och jag får ändra mig precis som jag vill, det är för att de ska vara med på de första reaktionerna, berättar Bonde-profilen. 

Foto: TV4/Bonde söker fru

Jon-Kristas sista val i Bonde söker fru: "Ångra mig till Nathalie"

Och det visar sig att, trots att Jon-Krista hade sagt till produktionen att han tänkte välja Ida så var de beredda på att han skulle ångra sig, och istället välja Nathalie. 

– När produktionen stod bakom kameran var de beredda på att det här blir en helomvändning. De var helt övertygade, “Jon-Krista väljer Nathalie”, berättar Jon-Krista för Nyheter24 och tillägger: 

– De trodde att jag skulle ångra mig till Nathalie. Där i stunden när vi satt där kände de bara “Oj, det här kan bli en omvändning på plats”. 

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Här syns Carolas ex Jimmy med tv-stjärnan: "Puman är här"

idag 15:42

Carina Berg oigenkännlig på nya bilderna: "Jag behöver hjälp nu"

idag 14:55
​Carina Berg har gjort en drastisk förändring med sitt utseende. Förgäves försökte Carolina Gynning stoppa henne – men Carina lyssnade inte. – Det var modigt. Du var modig som gjorde det, säger Carolina Gynning till Carina.

Realityprofil åtalas – slog barnen blodiga med stekspade

idag 14:12
​En svensk realityprofil åtalas nu, misstänkt för att ha misshandlat sina barn under flera års tid. I samtal med socialtjänsten har barnen berättat detaljerat om hur de blivit misshandlade med bland annat en stekspade i metall och slagna med en fjärrkontroll.

Efva Attling och Eva Dahlgren släpper låt ihop

idag 13:24
För första gången på 43 år släpper Efva Attling en låt – tillsammans med sin fru Eva Dahlgren. "Remember summer breeze" är skriven av dem båda och beskrivs som en sommarsång med 70-talskänsla.

Harvard tar bort bok med människoskinn

idag 13:06
Harvards universitetsbibliotek har bestämt sig för att ta bort omslaget på en bok som länge varit omstridd – eftersom pärmen är gjord av en människas hud, skriver New York Times. 1800-talsboken av Arsène Houssaye handlar om människans själ, och har titeln “Des destinées de l’ame".

Malin Ullgren: Otrohet är överdrivet laddat

idag 12:02
Hon skrev essäer om otrohetsromaner – men började själv skildra en förbjuden relation. Efter över 20 år som kritiker romandebuterar Malin Ullgren om jakten på en förhöjd livskänsla, som går via både litteraturen och lusten.