Frida valde att självmant lämna Matthews gård i Bonde söker fru.
Frida valde att självmant lämna Matthews gård i Bonde söker fru. - Foto: Nyheter24 och TV4/Bonde söker fru

Bonde-Matthews hemliga meddelande till Frida – efter chockerande videon: “Hörde av mig"

I det allra sista avsnittet av Bonde söker fru fick sig Aussie-bonden Matthew Haggerty en rejäl överraskning. Och det visar sig att han och storfavoriten Frida hade ett hemligt samtal därefter…


Våra bönder i Bonde söker fru 2022 har fått uppleva glädje, romantik och pirriga dejter. Men de har också behövt ta tuffa val och hantera plötsliga avhopp. 

Det sistnämnda var något som bonden Matthew Haggerty från Australien fick erfara. Fyra tjejer bjöds hem till hans svenska familjevänners gård, men det hela slutade inte som han hade hoppats. 

Bonde söker fru 2022: Alla tjejer lämnade Matthew Haggertys gård

När det bara var två tjejer kvar på gården, Iza Svensson och Kim Andersson, nåddes Matthew av chockbeskedet att de båda ville hoppa av programmet. 

Matthew berättar att han kände mest gnista med Frida. Foto: TV4/Bonde söker fru

Veckan innan hade Matthew fått sig ännu en otrevlig överraskning när brevskrivaren Frida Hermansson då valde att lämna gården självmant. Det här kom som en blixt från klar himmel för Matthew, som i en intervju med Nyheter24 berättar att Frida var den han kände mest kemi med. 

– Jag trodde att det hade kunnat finnas något med Frida. Vi kom så bra överens. Vi hade samma humor och samma syn på livet och förhållanden, berättar Bonde-profilen. 

Linda Lindorffs överraskning till Bonde-Matt: "Jättetrevligt"

När programledaren Linda Lindorff besökte Matthew, flera månader efter att kamerorna slutat rulla, hade hon md sig en överraskning. I det uppföljande avsnittet visar hon nämligen upp en videohälsning – från ingen mindre än Frida. 

Linda Lindorff hade med sig en hälsning till Matthew. Foto: TV4/Bonde söker fru

I klippet tackar Frida för sommarens äventyr, och önskar Matthew allt gott. Matthew berättar att han inte alls var beredd på vad det var Linda skulle visa upp på sin telefon. 

– Det kändes bra. Jag var överraskad, jag hade inte förväntat mig det. Senaste gången Linda drog fram en överraskning så skulle hon ta mig upp till Falun för att träffa Serena, säger Matthew med ett skratt och tillägger: 

– Det var en trevlig överraskning att höra hennes röst igen, det var jättejättetrevligt. 

Matthew om Fridas hälsning i Bonde söker fru: "Blev påmind"

Det visar sig att videohälsningen lockade fram en hel del gamla känslor hos Matthew. 

– Det tog tillbaka hur jag kände antar jag. Jag kände inte att jag hade tappat känslan, men det påminde en lite. Det är skillnad på bara ett telefonsamtal, att bara se en bild, eller få ett sms, men det här var en video på henne där man ser ansiktet och hör rösten igen. 

De tankar som flög genom Matthews huvud berättar han var: “Fan, det kunde ha slutat annorlunda mellan oss”. Han slogs även av vilken fin tjej Frida är. Videon väckte med andra ord alla möjliga typer av känslor hos Matthew, men hörde han av sig till Frida efter han hade sett klippet? 

– Ja, vi pratade lite efter programmet. Jag tror jag skickade ett sms efter det. Hon hade ju inte berättat om videon innan Linda kom eftersom det skulle vara en överraskning, berättar Matthew. 

Frida skickade en videohälsning direkt från London. Foto: TV4/Bonde söker fru

Bonde-Matthews meddelande till Frida: "Tack för..."

Matthew berättar att han tog den känsloladdade situationen med ett gott skratt, och hörde därefter av sig till Frida. 

– Efter jag såg videon skrattade jag åt det hela, och skrev: “Tack för videon”, och hon sa: “Åh, du såg videon?”. “Ja, jag såg den”, svarade jag. Så jag hörde av mig och tackade. 

Efter Bonde söker fru-inspelningen har Frida och Matthew hörts lite då och då. 

– Vi har haft lite kontakt här och där, säger Matthew till Nyheter24. 

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Robinson-Charlottas kritik mot TV4:s klippning: ”Framställts som en mobbare”

"Den sista resan" mest sedda dokumentären

2 timmar sedan
"Den sista resan" har setts av 315 440 biobesökare sedan premiären och är därmed Sveriges mest sedda dokumentär på bio någonsin. Filmen, som är gjord av Filip Hammar och Fredrik Wikingsson, slår nu Stefan Jarls "Ett anständigt liv" från 1979 som innehade det tidigare rekordet.

Allt om SampeV2: Lön, längd och om han har flickvän

2 timmar sedan
Sampev2 är en av Sveriges största youtubers. Men hur mycket vet du egentligen om honom? Nyheter24 reder ut några av de vanligaste frågorna som svenskarna googlar om Sampev2.

Swifts album slog Spotify-rekord

3 timmar sedan
Nya rekord från Taylor Swift hör inte till ovanligheterna – men nu har hon slagit ännu ett. Världsstjärnans nya album "The tortured poets department" skriver Spotify-historia som det första albumet som passerat 200 miljoner lyssningar på en enda dag på strömningstjänsten. I och med detta blir hon även den mest strömmade artisten någonsin på en enda dag, skriver Variety.

Niklas Strömstedts miljoner – så mycket pengar tjänar folkkära artisten

idag 10:08
Att Niklas Strömstedt är både folkkär och framgångsrik råder det inga tvivel om. Men hur mycket pengar tjänar han? Nyheter24 har kikat närmare på artistens bolag och inkomst.

Författare bojkottar amerikansk Pen-gala

idag 09:10
31 författare och översättare bojkottar årets stora amerikanska Pen-gala. Bojkotten är en protest mot vad man kallar organisationens misslyckande med att skydda palestinska författare i Gaza.