Jon-Krista Jonsson var en av bönderna i Bonde söker fru 2022
Jon-Krista Jonsson var en av bönderna i Bonde söker fru 2022 - Foto: TV4

Raseri mot Jon-Krista efter Bonde söker fru – tittarnas anklagelser: "Ville bara ha tv-tid"

Bonde söker fru-äventyret är slut för i år, men känslorna fortsätter storma på Jon-Krista Jonssons gård.


Bonde söker fru 2022 avslutades, likt många säsonger tidigare, i både dur och moll. 

Bonden Elin Sandblom är fortfarande upp över öronen förälskad i sin Christian Sandberg. På Instagram har de delat med sig av ett kärleksfullt inlägg tillägnat sin kärleksresa.

"Ett brev, en speedate, en inbjudan till gården. Ett halvår senare sambos, kärare än någonsin och tusen idéer för framtiden", skriver Elin på Instagram.

Jon-Krista och Ida gick skilda vägar

På bonden Jon-Krista Jonssons gård slutade äventyret inte lika lyckligt. 

Han valde Ida Öbro i det sista valet, och paret åkte iväg på en romantisk resa till Gotland. Tvåan Nathalie Sandberg fick sitt hjärta krossat, och har i efterhand sagt att hon och Jon-Kristas kärlekshistoria tog slut där på bänken när slutvalet gjordes.

Men när Linda Lindorff kom för att besöka gården några månader senare stod det klart att Jon-Krista och Ida gått skilda vägar.

Han ska oavsiktligen ha stött bort Ida när han nåtts av dåliga besked under hösten, snarare än att söka tröst och stöd hos henne. Distanseringen ledde så småningom till att relationen tog slut.

Tittarna fortsätter rasa på Jon-Krista: "Sluta bete er som fjortisar"

Men det här verkar tv-tittarna inte kunna släppa. Hans inlägg på Instagram är fortfarande fulla av besvikna, sorgsna och arga kommentarer. 

Så här står det i kommentarsfältet:

"Jag tyckte verkligen om dig hela vägen, störtskön på alla sätt.. Men, jag är otroligt förundrad över hur du kunde kasta bort en så fin tjej som Ida? Vad man sett av henne så är hon otroligt fin, mogen, jordnära och äkta och det blir nog svårt att hitta en bättre livspartner än henne. Jag blev verkligen så ledsen när jag såg det sista avsnittet. Du borde inkluderat henne i allt tufft du fick vara med om istället för att skjuta henne längre bort. Jag tror verkligen ni hade kunnat vara ett par resten av livet och det är sååå tragiskt att det slutade såhär."

"Besviken på dig!! Du fegade ur för att det blev lite svårt, man såg ju att det finns kärlek mellan er i dagens program med. Sluta bete er som fjortisar och kör bara!"

"Undrar så vad det var som hände?? Allt verkade så bra eller? Förstår att sorg och annat tråkigt kan kännas oövervinnligt, men det är ju då kärleken sätts på prov. Eller ville "någon" bara ha tv-tid och marknadsföring?"

"Hur kan man stöta bort henne!? Som du lovat henne, ingjutit hopp i henne, du var en bra kille tyckte jag, men efter detta har du sjunkit så lågt. Och så elak du är, du sa ”jag vill inte såra någon”, skitsnack! Brutit foten och mormor som gått bort, men hallå då behöver man stöd av någon, du valde att stöta bort, helt jäkla otroligt!!!"

Jon-Krista har inte bemött några av de upprörda kommentarerna.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!