Sveriges mästerkock 2023
Händelsen under tävlingen fick juryn att avlägsna sig. - Foto: TV4

Deltagarens blodiga knep i Sveriges mästerkock – för att juryn ska sluta störa under tävling

Att juryn ska komma fram och störa under matlagningstävlingarna – det är en stor del av att tävla i Sveriges mästerkock. Men nu är det en av dem som lyckats undkomma.


Sveriges mästerkock 2023 är i full gång och varje onsdag gör amatörkockarna sitt yttersta för att imponera på den smaksäkra juryn: Mischa Billing, Tom Sjöstedt och det nya tillskottet Tommy Myllymäki

Någonting som i år rört upp mycket känslor är när Mästerkocks-juryn då och då går fram till de tävlande för att ta pulsen på dem medan de står och lagar mat under extrem tidspress. 

Med så många bollar i luften får flera av dem svårt att fokusera på att prata och de uttrycker ofta hur jobbigt de tycker att det är när de kommer fram. 

Tommy Myllymäki kollar av om det blir någon tacos eller inte. Bildkälla: TV4

– Det är väldigt jobbigt när de kommer fram medan såsen skär sig eller man står mitt i ett moment där fokusen måste vara total, sa Hugo Nilsson.  

– Varför går de alltid fram när man inte kan prata med dem? Jag får panik, sa Nazuk Turdieva.

Men nu har en deltagare kommit på ett knep för att slippa prata med juryn. 

Knepet i Sveriges mästerkock

Det var i det senaste avsnittet som Caroline Freyschuss stod i full färd med att laga mat. Tom och Tommy stegar då fram och börjar prata med henne.

Caroline skär sig då lätt i fingret och ser det som ett ypperligt tillfälle att fly fältet. Huruvida hon skar sig eller låtsades är ännu oklart. 

Men fungera gjorde det. 

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!