Blod, svett, svek och att inte ligga första kvällen: Det här har vi lärt oss av Farmen 2023

Farmen 2023 har kantats av bråk, skratt, flirtande, starka känslor och otrohetsdrama.


Farmen 2023 skulle komma bli mer dramatiskt och händelserikt än tittarna någonsin kunnat ana.

 I år har programmet kantats av allt ifrån otrohetsdraman, grisblodsdrinkar till tävlingar där vissa deltagare verkligen skrällat . 

Nu när det börjar att närma sig slutet kände Nyheter24s Farmen-fan Gabriella Bark att det var på sin plats att lista några saker man funderar lite extra kring i år.

1. Jag må ha sett en rad obehagligheter i mitt liv. Men ingen skräckfilm i världen är värre än att se två deltagare möta varandra i ”säcken”. Det är en så rå, jobbig grej att bevittna att jag efter varje gång måste återhämta mig med ett glas vatten och några andningsövningar. Inte minst denna säsong då Julia och Tova möttes och Julia direkt efteråt låg blå om läpparna och insåg att hon använts som en spelbricka

Varenda cell i min kropp gör ont när jag ser deltagarna mötas i säcken. Bildkälla: TV4

2. Någonting som antagligen är svårt när man kommer folk så nära är att undvika att det blossar upp känslor. Vi såg det med Julia och Viktor här och med Julie och Valentino Demina i Robinson. Känslor och flirtande gör benen svagare och går du in för att vinna kan du både bli väldigt lurad, göra fel val och bli allmänt distraherar av en hunk som säger att du har fina ögon .

Viktor och Julia sov tillsammans första nätterna. Viktor erkände sedan att han endast såg henne som en spelbricka. Bildkälla: TV4

3. Det borde var förbjudet för deltagarna att bära ”merch” det vill säga kläder med reklam på. Nästan varje år är det någon som vill göra reklam för någon firma eller kompis. I år var det Eddie med sina hamburgatröjor som tillslut blivit ett störningsmoment - trots att man gillar honom.

4. Stora muskler behöver inte betyda att personen är en hulken och att alla andra är chanslösa i fysiska tävlingar. Nästan varje år får vi se ett muskelberg som är den med mest trytande uthållighet där någon annan går vinnande ur ur striden. De som oftast har bäst chans i tävlingar är de som är funktionellt tränade, exempelvis de med fysiska jobb. 

Sandra Öder tävlar i bikini fitness. Bildkälla: TV4

5. I början tyckte jag Sebastian var en snällis som jag hoppades skulle gå långt. Men jag mitt dumma ägg har ju helt missat att han är en ful fisk som spelar dunderhårt och att det är därför som han är kvar? Han är även lite utav en besserwisser.

Sebastian till höger. Bildkälla: TV4

6. Säga vad man vill om Viktor men han är hands down den som gör bäst tv, är roligast i synk och helt enkelt väldigt underhållande. Tyvärr har man ju även landat i att den 2 meter långa Avataren är rätt kattig vilket han kanske är lite för medveten om. Men there I said it. 

Farmen-Viktor. Bildkälla: TV4

7. Om man är inblandad i ett otrohetsdrama kanske det inte är toppen att leva rövare och låta känslostormen gå över styr. Säga att man ska vrida nacken av folk och jag vet inte vad. Här börjar man ju faktiskt ana att det inte är någon rök utan eld...

Andreas hade kunnat ta ett chillpill och skrockat att "det där inte stämmer" så hade hela grejen inte blåst upp så mycket. Men det hade ju blivit sämre tv för oss. 

Andreas och Karin. Bildkälla: TV4

8. Blir man ändå inte lite imponerad ofta över hur fina grejer deltagarna lyckas bygga? I alla fall de gånger där det inte är någon snickare eller handy person around. Gud jag kan knappt knyta skorna eller skriva mitt namn rätt så jag har ju insett att det där inte är mitt forum alls.

9. Man är ju inte så pass dum i huvudet att man inte vet hur en slakt går till. Men varje år vrider det sig lite i magen när man ser en av de glada grisarna ovetande strutta fram till Wincemt för att sedan bli bultad och uppskuren hängandes uppochned. Platt som man är så är mina veganska tankar aldrig så starka som efter ett Farmenavsnitt.

10. Fick jag ta reda på tre hemlighetsstämplade saker så hade det varit: 1. Vad finns på Area51? 2. Vem mördade egentligen Palme? OCH 3. Vad fan var det egentligen som hände mellan Karin, Andreas och Cia som gjorde att Karin och Andreas åkte hem från Farmen? 

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!