Wincent är mentor i TV4:s Farmen.
Wincent är mentor i TV4:s Farmen. - Foto: Skärmavbild/TV4/Farmen

Farmen-Wincent om fusket på gården: “Brukar straffas”

Farmen 2023 har hittills kantats av en hel del dramatik och starka känslor. Men blev det något fusk den här säsongen? Det avslöjar Hans Wincent…


I TV4:s populära program Farmen får deltagarna uppleva hur det var att leva som bönder på 1800-talet. Detta innebär att de måste klara sig utan moderna bekvämligheter som rinnande vatten och el. Måltiderna består oftast av enkla rätter som gröt och rotfrukter. 

Snart final av Farmen 2023 – säsong 16 lider mot sitt slut

Just nu sänds den 16:e säsongen av programmet, som fortfarande följer samma grundkoncept. Farmen 2023 börjar lida mot sitt slut, och snart står det klart vem som blir årets farmare. 

Här kan du läsa alla våra artiklar om Farmen 2023

Hans Wincent är mentor i Farmen – tog över efter Gutta Andersson

Hans Wincent har nu ett flertal år i bagaget som mentor och expert i Farmen. Han tog över stafettpinnen efter Gutta Andersson, och har blivit en minst sagt omtyckt profil sedan dess. 

Wincent inspekterar ett av uppdragen. Foto: TV4/Farmen

Varje vecka måste farmarna bygga, baka eller laga något för att få belöningar som kan förbättra tillvaron på gården Norra Brandstorp. Och den som delar ut dessa uppdrag är ingen mindre än Hans Wincent. 

– Jag är ju där när de ska få sina uppdrag helt enkelt och sedan kommer jag om det är något speciellt vi ska göra, som att vi ska slakta eller att jag ska visa något med hästen eller någonting annat. Men annars kommer jag inte förrän det är dags att godkänna, och då har ju hela deras arbetsvecka gått. Jag har ju inte sett hur de har utfört uppdraget, utan ser bara resultatet.

Farmen-Wincent om fusket: "Brukar straffas"

Wincent ser alltså med andra ord inte exakt hur deltagarna går till väga när de försöker slutföra uppdragen. Det här skulle möjligtvis kunna lämna utrymme för att deltagarna kan skarva en aning med utförandet. Men har Wincent upptäckt något fusk i någon av alla hans säsonger av Farmen? 

– Jo, det har jag väl. De har försökt att fuska någon gång när det har varit personliga uppdrag. Exempelvis så har de tagit hjälp av varandra och gjort de gemensamt, eller att man har satt någon som har varit duktig på att virka och som då fick virka allting. Så sådant fusk förekommer ju men det brukar straffas också kan jag säga, förklarar Wincent för Nyheter24

I tidigare säsonger har deltagarna fuskat med sina personliga uppdrag. Foto: TV4/Farmen

Den här säsongen upptäckte däremot inte Wincent att deltagarna fuskade med uppdragen. Däremot menar han att han under säsongens gång helt enkelt får hålla ögonen öppna när det har sänts på tv om det kommer fram något han missat. 

– Nej, inte vad jag kan komma på. Det är lite spännande för mig också. Jag har ju inte riktigt sett vad de håller på med emellan. Om det förekommit något fusk så har de lyckats att lura mig i så fall, berättar Wincent. 

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!