Farmen final 2023
Andreas och Karin saknades på finalen. - Foto: TV4

Därför var inte Karin Kollberg och Andreas Gauffin på Farmen-finalen

Det var under söndagen som den rungande finalen av Farmen 2023 gick av stapeln. Men det var några av de tidigare deltagarna som saknades.


Det var under en av de tidigare episoderna av Farmen 2023 som tittarna fick se årets hittills största bråk. Det hela handlade om ett otrohetsrykte som enligt deltagarna börjat florera på gården. 

Ryktet handlade om att Andreas Gauffin och Cia Stenmark Sommerborn skulle ha sovit tillsammans vilket enligt Andreas inte stämde. Christoffer Hammarlöf blev anklagad för att ha spridit ryktet vilket fick Andreas att gå i taket, detta visades under avsnittet. 

Senare blev även Karin inblandad på ett hörn. 

"Jag vrider huvudet av dig". Bildkälla: TV4

– Du ska ge fan i att sprida rykten som kan drabba min familj, sa Andreas. 

– Jag har ju inte ens sagt någonting, svarade Christoffer. 

– Flinar du åt mig? Jag sätter dig i väggen. Jag kommer att vrida huvudet av dig, fortsatte Andreas. 

Dagen efter berättade Karin Kollberg att hon väljer att lämna inspelningen. Andreas berättade att han valde att göra henne sällskap. 

– Jag har utvecklat sidor jag inte alls gillar. Jag är egentligen en snäll kille, sa han då. 

Efter händelsen har Karin och Andreas bråkat på Instagram då Andreas sambo nu blivit inblandad. 

Två deltagare lämnade gården. Bildkälla: TV4

Karin och Andreas saknades på finalen av Farmen 2023

Under söndagen gick den spännande finalen av Farmen 2023 av stapeln och efter många nervdrypande minuter stod det klart att Nebil Davidsson stod som vinnare. 

Nebil och Tora. Bildkälla: TV4

Hela gänget gick sedan ned och sprutade skumpa på Nebil. Men det var några deltagare som saknades – bland andra Karin och Andreas. 

Bubblet poppades. Bildkälla: TV4

I en tidigare intervju med produktionen har Nyheter24 fått reda på att de deltagare som frivilligt hoppar av inte får komma på finalen. Annat är det dock om omständigheter hemma gjort att man tvingats åka hem. 

Resten av gänget. Bildkälla: TV4

– Deltagare som självmant hoppar av blir inte inbjudna till finalen, berättade Joel Bendrik, exekutiv producent på TV4.

Då andra som lämnat Farmen var på plats har många tittare undrat varför de var välkomna. Men handlar det om att man lämnat på grund av hälsoproblem eller på grund av omständigheter hemma så gäller som nämnt ovan annat. 

Det ska Nebil göra för vinstpengarna

Nebil berättade för Nyheter24 att det var hans barn som anmält honom till Farmen och därför fick de vara med och bestämma vad pengarna ska gå till. 

– Då det var mina barn som anmälde mig så fick de bestämma till en stor del och de vill åka till Ullared. Så vi ska ta en liten trip dit så får de göra av med lite pengar där. Så ska vi fixa lite hemma och så. Sen är det ju pengar som man inte räknat med att ha, så man kan göra lite vad man känner för med resten. Är det någonting som barnen eller frugan vill göra så gör vi det. 

Nebil ringde sin fru. Bildkälla: TV4

Är det någonting du funderat över när du sett säsongen, någonting som inte visats eller som folk sagt bakom din rygg?

– Nej, att folk spelar och pratar har man förstått. Jag tyckte dock att de visade lite väl lite kring hur mycket vi ändå tog hand om djuren. Vissa tittare har trott att vi bara legat på bryggan eller solat. Men vi har umgåtts mycket med djuren och sett till att de haft det bra. 

Hur firade ni?

– Det var fest med produktion och deltagare. Jag var konstigt nog inte superpeppad utan kände mig ganska slut. Så man åt en hamburgare och tog några öl. Medan de andra fick festa vidare. 

Var det god stämning under festen?

– Ja det var det verkligen, svarade Nebil. 

Stort grattis!


De senaste nyheterna direkt i din inkorg!